• El Voluntariat per la llengua arriba a 150.000 parelles lingüístiques: Quan parles, fas màgia!

    El Voluntariat per la llengua (VxL) ha superat aquest mes de novembre el llindar de les 150.000 parelles lingüístiques gràcies a l’impuls de la campanya “Quan parles fas màgia“, malgrat que la pandèmia ha limitat les trobades presencials. El programa de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) que aplica territorialment el Consorci per a la Normalització Lingüística ha format a dia d’avui, 23 de novembre, 150.314 parelles des que es va iniciar el 2003 i assoleix així el repte que s’havia marcat en iniciar l’any d’arribar a aquesta xifra rodona. Durant el 2020, s’han comptabilitzat 6.279 parelles. L’increment de nous inscrits, tant de voluntaris com d’aprenents, ha coincidit amb la nova campanya de comunicació “Quan Parles Fas Màgia”, que la DGPL va llançar la darrera setmana de setembre i primera d’octubre. En relació amb aquest mateix període de l’any passat, s’ha triplicat el nombre de nous voluntaris que volen formar una parella lingüística, de 60 (2019) a 204 (enguany), i s’ha mantingut el nombre de persones inscrites com a aprenents. Les dues setmanes en què es va desplegar la campanya promocional es va duplicar el nombre  total de persones inscrites (comptant-hi tant voluntaris com aprenents): de les 145 persones el 2019, a les 290 de 2020.

    Tot i les restriccions de mobilitat i contacte social provocades per la pandèmia, les parelles del VxL han mantingut el compromís de conversar en català amb mitjans telemàtics. Per això, les trobades de les parelles lingüístiques del VxL s’han traslladat a la modalitat virtual per continuar les sessions amb seguretat. Des de l’1 d’abril fins ara s’han format més de 2.500 parelles virtuals. Si comptem les parelles virtuals que s’han format des del gener, ja en són gairebé 2.700.

    Les etiquetes que es faran servir a les xarxes socials són:

    #150000ParellesVxL 

    #vxlcat

    #QuanParlesFasMàgia

    ENLLAÇOS RELACIONATS:

    Notícia al web del Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà

    Notícia al portal del Voluntariat per la llengua

    Campanya “Quan parles fas màgia”

     

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Miquel Simón

    05 des. 20
    10:51 #

    Bon dia. Cada dia estic més content de ser VxL. Gent que volen apendre el català.Tot i que no l’escric gaire bé (l’escola franquista es nota) si m’agrada molt parlar-lo amb altre gent i fomentar que es parli. Desde que sòc VxL parlo més catala amb totes les persones que em relaciono. Penso que els VxL estém fen una bona tasca per mantenir viva la nostra cultura.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL