El 30 de maig passat la seu de Vilaweb, al centre de Barcelona, va acollir una presentació del VxL.
Aquí en teniu l’enllaç,
http://www.vilaweb.cat/noticia/4121071/20130603/funcionen-parelles-linguistiques.html
El 30 de maig passat la seu de Vilaweb, al centre de Barcelona, va acollir una presentació del VxL.
Aquí en teniu l’enllaç,
http://www.vilaweb.cat/noticia/4121071/20130603/funcionen-parelles-linguistiques.html
El passat divendres 14 de juny, es va inaugurar al Mur d’expressió jove l’exposició Foto Nexe de 2 en 2
L’exposició comprèn una sèrie de 18 fotografies d’un jove fotògrafs que ha col·laborat amb el projecte, David Coll.
Els joves Nexe van fer un exercici de descripció que apareix al peu de cada foto.
NEXE és un projecte de VicJove que busca combinar parelles lingüístiques amb activitats en grup.
Aquesta activitat està destinada a joves entre 16 i 25 anys.
Amb la col·laboració de VaVicAcció, Oficina d’acollida i Voluntariat per la llengua.
Al juliol s’estrena el documental Town of runners. El documental, que mostra un retrat d’Etiòpia vista a través de les esperances i aspiracions d’una generació decidida a construir un futur millor per a ells i per al seu país, es projectarà en versió original en amhàric i oromo, subtitulat en català.
Més informació: http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/222-town_of_runners.html
La productora del Documental del Mes ofereix a l’alumnat del CPNL i als participants en el programa Voluntariat per la llengua avantatges per assistir a les projeccions de la pel·lícula. La majoria de sales (no totes) ofereixen sessions gratuïtes o amb descompte presentant el carnet de l’alumnat o el carnet de VxL. Podeu consultar les sales, els dies de projecció, els horaris i els preus en aquest enllaç:
http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html
El Documental del Mes és una iniciativa de l’empresa Paral·lel 40 que, per a la subtitulació en català, té el suport de la DGPL i que té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques.
El passat dimecres dia 12 de juny vam fer la darrera sessió del Club de lectura del Voluntariat per la llengua.
Vam gaudir de la participació de Laila Karrouch, autora del llibre De Nador a Vic, que ens va respondre moltes preguntes sobre el llibre que tancava aquesta edició.
També vam fer un petit refrigeri per celebrar l’experiència.
Gràcies a l’èxit de la iniciativa a l’octubre reprendrem les sessions amb nous llibres, sempre amb la versió adaptada per a aprenents i versions no adaptades per a voluntaris.
NOMÉS RICARD
13,14 i 15 de juny a les 20.00 h – Teatre
A partir de Ricard III de William Shakespeare.
Adaptació: Pedro Galiza i Xavier Torra, direcció: Pedro Galiza, assitència de direcció: Giselle Stanzione , interpretació: Xavier Torra, disseny so i llum: Oriol Rufach, disseny gràfic i registre audiovisual: Nuno Leites.
Només Ricard és, per sobre de tot, un “solo”. Un exercici de contenció, personalització biogràfica, reducció i síntesis. A partir de la peça “La tragèdia del Rei Ricard III”, de William Shakespeare, aquest espectacle és una temptativa de traducció del discurs plural del text cap a un discurs totalment subjectiu i monolític del personatge principal.
Totes les paraules han sigut filtrades no solament amb el sentit de l’actualització del text clàssic (objectiu sempre important en l’adaptació d’una obra canònica), sinó també analitzades en la seva capacitat de vincular una única visió del món sanguinari i tètric de la peça, la visió de Ricard.
Al no existir, els altres personatges, simplement invocats estètica o textualment, es presenten com mers ingenis dramàtics, marionetes manipulades per Ricard en un exercici meta-teatral, la trama. Ricard és autor, actor, director i públic de la seva pròpia i retorçada creació.