Dades globals del programa Voluntariat per la llengua de l’any 2016

El programa Voluntariat per la llengua (VxL), impulsat per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura, gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, va crear 10.018 parelles lingüístiques el 2016, un nombre de parelles equivalent a l’assolit l’any anterior. D’aquestes, el 96% van ser organitzades directament pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i el 3% van ser-ho per entitats no governamentals que col·laboren en el programa. En total, més de 110.000 parelles han estat creades des del naixement del VXL l’any 2003.
L’any 2016, 5.967 noves persones s’han inscrit al programa, de les quals gairebé el 70% corresponen a aprenents i poc més del 30%, a voluntaris. D’entre les noves persones inscrites, 4.320 eren dones. En total, el programa va generar, al llarg de l’any, almenys 200.360 hores de conversa en català, atès que cada parella es troba almenys una hora a la setmana durant 10 setmanes.
El programa té una sòlida implantació territorial: 210 localitats de Catalunya han format parelles lingüístiques durant el 2016. El territori amb més presència és la demarcació territorial de Barcelona, on es creen el 73% de les parelles.
El VXL té una gran dimensió social, com indiquen els 4.307 acords que el Consorci va signar al llarg de 2016 amb entitats i establiments col·laboradors, i les 1.855 activitats complementàries organitzades per afavorir l’ús del català, com ara anar al teatre o al cinema, activitats relacionades amb la lectura, la gastronomia, l’esport etc., que van ser seguides per 70.286 participants.
Share

Vols anar a un concert al Palau de la Música?

La Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana  i el CPNL t’ho posen fàcil!

La Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana ofereix als alumnes del CPNL i als partici­pants en el programa Voluntariat per la llengua (VxL), una promoció 2×1 en les entrades d’una selecció deconcerts programats pel Palau de la Música Catalana aquesta tem­porada.

6 de maig, a les 12 h, Vora la mar, amb els Cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. 

Per gaudir d’aquesta promoció 2×1, cal comprar les entrades per Internet o a les taquilles del Palau de la Música Catalana.

Per internet:

– Accediu a la pàgina web Programació del Palau de la Música Catalana:
– Seleccioneu el concert promogut del mes de maig
– Cliqueu a “Comprar”
– Introduïu el codi promocional:
CPNLVxL16-17 i valideu-lo
– A la pantalla de la promoció, cliqueu a “Compra” al concert promocionat
– Escolliu la zona de butaques que us interessi
– Seleccioneu el primer seient
– A la part dreta de la pantalla que mostra la sala, cliqueu al desplegable que hi ha a l’apartat
Les teves reserves
– Escolliu l’opció
Consorci per a la Normalització Lingüística Promoció Especial
– Cliqueu a “Actualització”
– Seleccioneu el segon seient
– A la part dreta de la pantalla que mostra la sala, cliqueu el desplegable que hi ha a l’apartat Les teves reserves
– Escolliu l’opció Consorci per a la Normalització Lingüística Promoció Especial
– Cliqueu a “Actualització”
– Cliqueu a “Afegir a la cistella”
– Cliqueu a “Compra ara”
– Continueu el procés de compra accedint-hi com a usuari o feu el registre com a nou client
– Introduïu les dades que us demanin i finalitzeu la compra

A les taquilles:

També podeu comprar les entrades per als concerts a les taquilles del Palau de la Música Catalana. Per identificar-vos, heu de portar el carnet de l’estudiant o del VxL

Share

Visita de les parelles lingüístiques a l’associació Maresmon de Manlleu

Divendres, 7 d’abril participants del Projecte de foment de la lectura de Manlleu van visitar l’associació Maresmon. Maresmon és una associació manlleuenca sense afany de lucre que treballa des del voluntariat en favor d’una societat més justa i igualitària, afavorint la cohesió social entre persones.

La sortida estava oberta a tots els participants del programa Voluntariat per la llengua, qui volia venir havia de ser a les 15.15 h davant de la Biblioteca de Manlleu. Es va arribar al local de l’associació, Els Rentants, a les 15.30 h on ens esperaven dues representants de Maresmon, l’Aurora i la Teresa, que ens van donar la benvinguda i ens van explicar els projectes en què treballen: projectes d’acollida, tallers de participació ciutadana i programes de formació laboral, fomentant valors com la tolerància, el compromís o l’ajut desinteressat.

Ens van parlar també dels dos projectes més importants: Nunua, projecte d’artesania local amb rerefons social. Feltre artesà per a la inserció, i Totdraps, artesania en roba. Segona vida al retall tèxtil i a més formació de dones amb risc d’exclusió.

Al final de l’explicació ens van oferir unes pastes i ens van obsequiar amb un clauer fet amb feltre.

Share