C2 2a sessió
Iniciem el camí
Avui ha estat el segon dia de classe. Han vingut alumnes que no havien pogut venir el primer dia. Per aquest motiu i per facilitar la disminució del nivell d’estrès, el professor ens ha col·locat en cercle i, deixant una cadira lliure, l’alumne que tenia la dreta lliure havia de convidar un altre a asseure-s’hi. Així, d’aquesta manera, fins que tots ens hem mogut.
Per posar al dia sobre el curs, els que vam acudir dijous passat hem explicat un petit resum del que vam estar fent, presentació del curs, examen de prova, etc.
El professor ens ha estat explicant, de forma interactiva i amb jocs de rol, de quina manera havia pensat estructurar les classes i quins recursos ens deixaria utilitzar a l’hora de fer l’examen com diccionaris, apunts, entre d’altres. Finalment, i de forma conjunta entre el professor i els alumnes hem decidit com volíem que fossin les classes. Per aconseguir els objectius marcats des d’avui fins a final de la classe, el professor ha proposat que cada dia hauríem de guanyar punts i intentar arribar a un màxim cada dia. 09102017_PLA DE CURS c2
Una de les dinàmiques de grup d’avui consistia en organitzar la classe en dos grups per tal de tenir dues opinions i debatre-les. Per poder-ho fer, ha dividit la classe en els alumnes que duien tatuatges i els que no. Cada un de nosaltres ha explicat els seus motius.
Després d’això, ens ha agrupat en grups de 4 persones. A cada grup se li ha assignat el mateix fragment d’un text, el qual, després de llegir-lo de forma individual, havíem de posar en comú diferents coses: en quin moment del dia crèiem que es situava, quines emocions ens evocaven, etc. Un cop fet això, i després de numerar-nos en cada grup de l’1 al 4, ens hem tornat a reagrupar, de tal manera que en cada nou grup quedés el text complet sumant-ne els diferents fragments. Un cop ajuntat i posat en comú l’article, el professor ens ha posat en context sobre el text després de fer-nos expressar en una paraula el que ens havia fet sentir. Ha explicat que l’autora és la filla de Prudenci Bertrana, autor de la famosa novel·la Josafat, Aurora Bertrana, la qual va escriure quan vivia a Papeete (Tahití). Aquest any es clou l’Any Bertrana. Tant el pare com la filla van trencar els esquemes de l’època amb la seva aportació a les lletres catalanes. Aurora Bertrana
Per finalitzar, ha proposat que un company de classe ens tatués l’emoció que ens ha evocat el text en algun lloc visible del cos. A més, l’hi havíem de fotografiar i compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta de #c2cast17 i #paradís40 . Si ho fem bé, guanyarem els quilòmetres que pertoquen per aquesta activitat.
Hem rebut la primera postal!
Cap comentari
Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.