• Any Vinyoli – Any Barral (2014)

  any vinyoli logoany barral


  Aquest any es commemora el centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli i els vint-i-cinc anys de la mort de l’escriptor i editor Carlos Barral. El Consorci per a la Normalització Lingüística, a través de l’Oficina de Català s’hi adherit i al llarg de tot l’any farà diverses activitats per donar a conèixer la vida i l’obra d’aquests personatges.

  __________________________________________________________

  14/10/2014

  “Descobrim el món de Carlos Barral”

  Es tracta d’un taller gratuït que es farà el dia 15 d’octubre de 2014, de 18 a 19.30 h, al Museu Casa Barral. Activitat emmarcada dins l’Any Barral.

  __________________________________________________________

  03/07/2014

  100 anys del naixement de Joan Vinyoli

  Avui, 3 de juliol, fa exactament 100 anys del naixement del poeta barceloní Joan Vinyoli. Per aquest motiu, es fa un acte destacat al Centre Arts Santa Mònica, de Barcelona, a les 19.30 h. Hi haurà música, dansa i parlaments. Per altra banda, la premsa del dia (ARA, El Temps, El País) recorda l’obra del poeta.

  __________________________________________________________

  06/06/2014

  Dos pòsters digitals sobre Carlos Barral i Joan Vinyoli

  Els alumnes del grup de Suficiència 3 van preparar una exposició oral en grup sobre la vida i l’obra de cada escriptor i en la qual es van llegir i comentar 2 poemes  de Vinyoli i 2 fragments de textos de Barral. Posteriorment, van plasmar tota la feina en un pòster digital:

  pòster Vinyoli

  pòster Barral

  ________________________________________________________________

  04/06/2014

  Exposició d’obres de Carlos Barral i Joan Vinyoli

  Foto0587Foto0586

  Al vestíbul de la Biblioteca Ventura Gassol es pot veure, de fa dies, una exposició completa de les obres que integren el fons Carlos Barral, tant llibres escrits per ell mateix o com llibres sobre la seva figura i la seva obra. I al’interior, s’exposen els llibre de Vinyoli o sobre Vinyoli que hi ha disponibles. No deixeu passar l’oportunitat de fullejar-los.

  _________________________________________________________

  23/05/2014

  Ruta “Vivint la mar domèstica”

  Aquest és un itinerari on, a través de la literatura de Carlos Barral i altres autors que han passat per Calafell, podrem conèxer racons i llocs emblemàtics de la platja de Calafell, de la seva gent i dels pescadors i la seva manera de viure que tan va voler preservar en Carlos Barral a través dels seus llibres. Cal fer reserva prèvia a calafellhistoric@calafell.org /647751569. Preu: 5€ (general) – 3,5€ (reduïda). Col·laboren: Disco Vip’s Calafell i Patí Català de Calafell

  _________________________________________________________

  24/04/2014

  Bibliografia de Carlos Barral

  Durant la Revetlla de Sant Jordi es va presentar a la Biblioteca Ventura Gassol un opuscle amb tota la bibliografia de Carlos Barral que s’hi pot consultar. A més de les conegudes obres de memòries, poesia i viatges, també hi ha altres volums menys coneguts: novel·les, conte per a nens, traduccions i col·laboracions. Finalment, també es disposa de treballs sobre la seva obra, entrevistes, etc. Aquest fons està ple de sorpreses, com dedicatòries d’escriptors coneguts.

  ________________________________________________________________

  22/04/2014

  Trobada de textos de Vinyoli i Barral

  minimaratPer Sant Jordi, al costat de la Confraria de Pescadors de la Platja de Calafell es podran llegir en veu alta textos de Vinyoli i Barral, en el mac de la III Minimarató de lectura.

  ________________________________________________________

  28/03/2014

  La relació entre Vinyoli i Barral

  La celebració simultània a Calafell de l’Any Vinyoli i l’Any Barral ha permès recordar les relacions que hi ha entre ambdós personatges. Tot i pertànyer en móns culturals diferents, Vinyoli i Barral van coincidir treballant a l’editorial Labor de Barcelona. Vinyoli hi va treballar tota la vida, com a editor, i Barral, durant els anys setanta, hi va treballar a les tardes. Aquest explica a les seves memòries que acabant de treballar anaven sovint a un bar (de nom La Pera) a fer unes copes. De segur que parlaven d’un  poeta que tots dos van traduir i per qui tenien una gran admiració: Rainer Maria Rilke. També els unien diversos amics comuns, com Gabriel Ferraté, José Agustín Goytisolo (que va traduir Vinyoli al castellà), Gil de Biedma… A més, tots dos tenien els seus refugis mediterranis: Barral passava llargues temporades a Calafell i Vinyoli feia el mateix a Begur.

  ________________________________________________________

  18/03/2014

  Dia Mundial de la Poesia

  El 21 de març se celebra a tot el món el Dia Mundial de la Poesia i Calafell s’hi afegeix amb un recital de poemes que es farà a la Casa Barral. L’acte començarà a les 7 de la tarda i consistirà en la lectura de poemes que faran alumnes de català dels cursos de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística.

  A la primera part es llegirà el poema “Tan sols la paraula nua”, que ha compost expressament la poeta tarragonina Montserrat Abelló, en català i en una desena d’altres llengües. A continuació es llegiran poemes de Joan Vinyoli i de Carlos Barral.

  L’acte és obert al públic i l’organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística amb el suport de l’Ajuntament de Calafell i l’OAM Fundació Castell de Calafell.

  Print Friendly, PDF & Email
  Share

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius