• Celebrada la tercera edició del Dictat Públic en Català

  Enguany el dictat s’ha emmarcat de ple en l’Any Pompeu Fabra i s’han dictat paraules relacionades amb la seva figura i la seva obra.

  El passat 21 d’abril es va celebrar al jardí de Cal Bolavà de Calafell el Dictat Públic en Català, integrat en la Jornada de Portes Obertes de Cal Bolavà, centre cívic on està ubicada l’Oficina de Català. En aquesta tercera edició s’han dictat deu paraules relacionades amb la figura i l’obra de Pompeu Fabra, com ara excurionisme, zum-zum, pipa, exili, hac, ortografia, tenis, etc. S’han fet dues categories: en adults, la guanyadora ha estat Laura Bandoiu, i en infantil, Joel Cos, que han rebut sengles premis aportats per l’Ajuntament de Calafell. Els participants també van rebre un punt de llibre commemoratiu de l’activitat.

  Article complet

 • Els alumnes de català visiten la ràdio de Calafell

  Els alumnes del curs intermedi 3 fan una visita a Calafell Ràdio per tal de conèixer-ne l’espai, l’organització, el funcionament i, sobretot, com treballen els periodistes i els col·laboradors de la ràdio. Necessiten conèixer-la de primera mà perquè tenen un repte a l’aula: dur a terme una tertúlia radiofònica.

  Als cursos de català fem activitats i creem situacions com més versemblants millor.

  Article complet

 • Minirecital poètic a Calafell Ràdio

  En motiu del Dia Mundial de la Poesia, tres alumnes dels cursos de català han anat a Calafell Ràdio a recitar poesia dins la secció de català que fa cada dimarts el Lluís Tetas al magazín matinal conduït per Kelly Kimberly i Xavier Sanjuan.

  La Cristina Gómez ha llegit en català “La poesia” de Marc Granell, que és el poema escollit per la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia d’enguany; el Marco Antonio ha recitat en castellà “Decir, hacer” d’Octavio Paz, que justament també parla de poesia, i l’Aziz ha recitat un poema en àrab de Mahmud Darwish dedicat a totes les mares. Si us ho heu perdut, podeu escoltar-los aquí (Calafell Ràdio a la carta).

  Aquests poemes ja van ser llegits a la festa que vam fer dimecres 14 de març als jardins de Cal Bolavà.

   

  Article complet

 • Els jardins de Cal Bolavà s’omplen de poesia

  Ahir, 14 de març, els alumnes dels cursos de català van celebrar el final de trimestre llegint poesia.

  El Dia Mundial de la Poesia és dimecres 21 de març, però, com que la setmana que ve no hi ha classe, des de l’Oficina de Català de Calafell, vam decidir avançar la festa una setmana i ahir els jardins de Cal Bolavà es van omplir de recitals poètics.

  L’acte es va dividir en tres blocs. En el primer, els alumnes van llegir “La poesia” del poeta valencià Marc Granell −proposada per la Institució de les Lletres Catalanes− en deu llengües diferents: català, castellà, asturià, eusquera, àrab, francès, neerlandès, anglès, italià i kabil. En el segon, alguns alumnes i voluntaris per la llengua van recitar poemes en català de Montserrat Abelló i de Josep Palau i Fabre, ja que aquest any celebrem els 100 anys del naixement d’aquests dos poetes. I, en el tercer, altres alumnes van voler participar recitant poemes que havien escollit ells mateixos com ara “Decir, hacer”, d’Octavio Paz, o “A la meva mare”, de Mahmud Darwish.

  L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, va cloure l’acte i va animar als participants a continuar estudiant català i a omplir Calafell de cultura.

  Article complet

 • Trobada d’alumnes del Vendrell i Calafell

  Els alumnes de nivell Intermedi 2 de Calafell són rebuts pels seus homòlegs del Vendrell i els fan una ruta guiada per les portes de vila.

  La trobada és la torna de la visita que van fer els alumnes d’Intermedi 2 del Vendrell a la Platja de Calafell el passat 29 de novembre. En aquella ocasió, els calafellencs els van preparar una ruta per conèixer la història del barri marítim. En aquesta ocasió, els alumnes del Vendrell van explicar la ubicació i la història de les portes de l’antiga muralla del Vendrell, i ho van fer com una gimcana, per grups. La trobada representava la tasca final de tota una sèrie d’activitats d’aula.

  La sorpresa final va ser una berenar a la Biblioteca Terra Baixa.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

   

  Article complet

 • Dia Internacional de la Llengua Materna a Calafell

  Els alumnes de tots els cursos de català de Calafell han celebrat el Dia Internacional de la Llengua Materna a l’aula.

  El fil conductor ha estat una activitat oral en què cada alumne ha parlat de la seva llengua, n’ha explicat algunes peculiaritats i ha ensenyat a dir i a escriure algunes expressions com ara hola, adeu, gràcies a la resta de companys.

  Amb aquesta activitat, tots els estudiants han tingut l’oportunitat d’escoltar i conèixer llengües com l’holandès, el basc, el portuguès, el rus, el francès, l’àrab, l’urdú, el suec, l’italià, l’alemany, l’anglès, el castellà, etc.

  Per reflectir el que cada grup ha treballat a l’aula, els estudiants han fet un mural amb construccions escrites en les seves llengües. D’aquesta manera, tothom pot aprendre algunes expressions bàsiques d’altres idiomes.

   

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Article complet

 • Els alumnes de nivell Intermedi 2 de Calafell reten homenatge a Pompeu Fabra

  En commemoració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra (Vila de Gràcia, Barcelona, 20 de febrer de 1868 – Prada de Conflent, 25 de desembre de 1948), els alumnes del nivell Intermedi 2 de Calafell han fet un dictat a l’aula sobre la vida i l’obra d’aquest important personatge de la cultura catalana.

  L’autora del dictat és l’escriptoria Sònia Moll i podreu trobar-lo a Dictats en línia, una web de la Generalitat de Catalunya per practicar la llengua catalana fent dictats.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  És una activitat que hem fet avui, 20 de febrer, a tots els cursos del Consorci per a la Normalintazació Lingüística.

  Article complet

 • Reportatge de Calafell.tv de la visita dels alumnes de català a l’Ajuntament

  Ja podeu veure el reportatge de la visita que els alumnes de català de nivell intermedi 2 van fer la setmana passada a l’Ajuntament de Calafell com a activitat complementària al curs.

  Va ser una activitat molt enriquidora, ja que els va servir com a pràctica de comprensió i expressió oral. L’alcalde, Ramon Ferré, i l’historiador i arqueòleg, Josep Pou, els van acompanyar en el recorregut amb explicacions molt detallades sobre la història de l’edifici, del Consistori i de l’organització municipal.

  Ara, els estudiants continuen treballant a l’aula en diferents tasques d’expressió escrita i oral: dissenyen una campanya de conscienciació ciutadana, redacten un fullet publicitari, preparen una falca radiofònica, un ple, una acta de reunió, etc.

  Article complet

 • Torna el CINC (Cinema Infantil en Català)

  Aquest cap de setmana torna el CINC, cicle infantil de cinema en català, a diverses poblacions de Catalunya. Al Vendrell, les projeccions tenen lloc cada dissabte, a les 16.15 h, al cinema Ocine del polígon les Mates del Vendrell. Les pel·lícules que es podran veure a partir de dissabte són La LEGO ninjago (17 de febrer), Tadeu Jones 2. El secret del rei Mides (24 de febrer) Operació Cacauet 2. Missió: salvar el parc (3 de març), Paddington 2 (10 de març) i La colla de la selva (17 de març). Un dels detalls importants és el preu: 4,20 euros per a tothom (petits i grans). Una bona oportunitat!!

  Podeu consultar més informació sobre el CINC i sobre la cartellera de cinema en català en general aquí.

  Article complet

 • Els alumnes de català visiten l’Ajuntament de Calafell

  Avui, 7 de febrer, els alumnes de nivell Intermedi 2 de català han sortit de l’aula per gaudir d’una visita guiada a l’Ajuntament de Calafell, a càrrec de l’alcalde Ramon Ferré i del tècnic de patrimoni Josep Pou.

  Durant l’activitat, els assistents han pogut conèixer la història de l’edifici i de la institució municipal. També s’han fet una idea de com treballa i s’organitza el Consistori de Calafell; han visitat les tres plantes de l’edifici i, asseguts a la sala de plens, han pogut conversar amb l’alcalde i fer-li una sèrie de preguntes i suggeriments que havien preparat.

  Arran de la visita, els alumnes faran un treball a l’aula sobre com seria el seu municipi ideal en el qual podran posar en pràctica les quatre habilitats lingüístiques que es treballen als cursos de català per a adults: la comprensió oral, la comprensió escrita, l’expressió oral i l’expressió escrita.

  Aquesta activitat és complementària als cursos i permet practicar la llengua en una situació real que apropa els assistents al coneixement de la societat catalana: entra en un dels objectius fonamentals del Consorci per a la Normalització Lingüística de donar a conèixer la llengua i la cultura del país.

   

  Article complet

Filtre d’apunts


Inscripció als cursos


Establiments col·laboradors


Segueix-nos a Twitter


Segueix-nos a Facebook


Arxius