• Espai de català (temp. 2020/21)

  El mes de setembre de 2020 hem reprès la col·laboració amb Calafell Ràdio, al programa Calafell Matí presentat per Ferran Boqué, per promoure la consciència lingüística. Comença sempre amb una cançó en català a partir de la qual es comenten frases fetes i paraules. A més ens posem al dia de les activitats dels cursos de català i del CPNL. La novetat d’enguany és el Repte de la setmana: els oients estaran convidats a contestar una pregunta de contingut lingüístic i poden fer arribar la resposta al programa al llarg de la setmana.

  Totes les cançons les podeu trobar en aquesta llista d’Spotify, i tots els podcasts, a l’apartat de ràdio a la carta de Calafell Ràdio.

  17/09/2020: L’home dibuixat, de l’Orquestra Plateria. Comentaris dels mots cuiro, trajo, nylon i llaç, i l’expressió tenir llana al clatell. El repte: Quantes paraules es poden formar amb les lletres de la paraula tros?

  24/09/2020: Reus, de Whiskyn’s. Comentaris dels mots whisky (i la lletra W), raval, vermut, far i mercadal. El repte: quantes paraules al diccionari de llengua catalana oficial comencen amb la lletra W?

  01/10/2020: El teu llit, de Guillem Roma. Comentaris dels mots guillar, roma, llit i endavant. El repte: coneixeu més paraules que, com Roma, es poden llegir del dret i del revés amb significats diferents?

  08/10/2020: Una altra vida, de Guineu. Comentaris dels mots guineu, coordinar, sang i rebentar. El repte: busqueu noms que serveixin per anomenar animals que viuen al mar i animals que viuen fora, com per exemple “gall”.

  15/10/2020: Hamaking, de The Tyets. Comentaris dels mots hamaca, maco, al·lucinar, gandula, coi i puto. El repte: busqueu paraules que només tinguin la vocal A, com per exemple “hamaca”.

  22/10/2020: Quan tot hagi acabat, de Gerard Aledo. Comentaris dels mots terrassa, confinar, ensorrar, emportar, escalar i la lletra X. El repte: busqueu paraules tinguin com a mínim dues X, com per exemple “xarxa”.

  29/10/2020: Autonomia per principiants, de Maria Jaume. Comentaris dels mots autonomia, ombra, alteritat, raigs i rellotge, i l’article salat. El repte: busqueu noms de lloc de Catalunya que tinguin l’article salat, com per exemple “Sant Esteve Sesrovires” o “Sant Martí Sarroca”.

  5/11/2020: Abril, de Porto Bello. Comentaris dels mots boira, copa, pit, llençol i foto. El repte: busqueu paraules que es puguin formar amb les lletres de la paraula “copa”.

  12/11/2020: Per avorriment, de Jo Jet i Maria Ribot. Comentaris dels mots ribot, iarda, taló, avorriment, esborrar i deu. El repte: busqueu paraules que comencin amb una I i una altra vocal. Per exemple, “iarda”…

  19/11/2020: Som com sou, de L’Espiadimonis. Comentaris dels mots espiadimonis, llavor, llaurar i alba, i del verb ser. El repte: una endevinalla: “Un camp llaurat, que punta de rella no hi ha passat.” Què és?

  26/11/2020: Malafici, d’Adala. Comentaris dels mots malefici, vici, aixopluc, beat i elit. El repte: busqueu parelles de paraules que sonin igual però s’escriguin diferent, com per exemple bici/vici, bell/vell

  Share

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 38 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius