• Lectures

  L’equip de profes proposarà, depenent del cas, una selecció de lectures, especialment en els nivells intermedi i suficiència. Aquest és un apartat per acabar d’ajudar els indecisos. Proposarem lectures per a diferents tipus de lectors/es: assidus, avançats, principiants, desbordats, i també per als “a-mi-no-m’agrada-llegir-novel·les”… A continuació anirem penjant, a mesura que els anem trobant, enllaços a documents diversos que us poden engrescar i ajudar a prendre una decisió.

  Incerta glòria de Joan Sales segons Jordi Graupera a la ràdio. Sentiu l’arxiu aquí. El recomanem per a grans lectors, a qui no els facin mandra els llibres gruixuts i amb interès pels clàssics.

  Mirall Trencat de Mercè Rodoreda. Vegeu un documental sobre l’autora i després podreu establir un munt de paral·lelismes entre Rodoreda i els seus personatges. Els llibres de Rodoreda no transmeten el més gran optimisme, però no deixen de ser imprescindibles.

  La felicitat de Lluís-Anton Baulenas. Interessant per a gent que senti curiositat per descobrir episodis no gaire coneguts de la història de la ciutat.

  Pedra de Tartera de Maria Barbal. Hi ha moltes raons per llegir aquest llibre. Una d’elles és aproximar-se als parlars occidentals. Vegeu com sona l’adaptació teatral.

  El silenci dels arbres d’Eduard Márquez. Atrapa i és força fàcil de llegir.

  El club dels perfectes de Carles Porta. Si sou més de llegir el diari que no pas novel·les, potser aquest llibre escrit amb humor per un periodista és el que us convé. Llegiu una entrevista a l’autor.

  Màrmara de Maria de la Pau Janer. En acabar el curs passat alumnes de l’S2 van demanar autors més actuals. Dels noms que van sortir a classe, Janer tenia punts per ser una autora i perquè suposa enriquir la llista que teníem fins ara amb una nova varietat dialectal. Màrmara recrea el mite de la Bella i la bèstia ambietat en una Palma que té un caràcter i una història més enllà de l’estiu i el turisme. No hem trobat cap document digital que parli de Màrmara, però podeu sentir l’autora en aquesta entrevista sobre un dels seus darrers llibres.

  Tots els  contes de Pere Calders. Ens agrada Calders perquè és profund i entranyable. Cada cop que llegeixes un dels seus contes descobreixes matisos nous en què no havies caigut. Mireu aquest documental, invita a descobrir-lo o rellegir-lo.

  Tren a Puigcerdà de Blanca Busquets. Un tren que cobreix la línia Barcelona-Puigcerdà s’atura al bell mig de la Plana de Vic. És el matí de Sant Esteve. A dintre un vagó, hi ha dotze persones que aparentment no tenen res a veure les unes amb les altres. És clar que, en el fons, totes es coneixen molt més del que es pensen… Descobriu una autora actual amb un llenguatge molt assequible. Web

  El secret del meu turbant d’Agnès Rotger i Nadia Gulham. Entranyable i molt assquible, el recomanem des del nivell elemental. Descobriu la història de la Nadia.

  Wonder de J.A. Palacio. Novel·la contemporània, cross-over. És una lectura que es fa a les escoles i que dels escolars passa als pares. Molt assequible, original i emotiva. Aquí en trobareu més informació.

  Mar i Cel, adaptació. És una versió en lectura fàcil d’un clàssic del teatre català, una espècie de Romeu i Julieta per parlar de mestissatge, d’amor, d’intransigència religiosa, d’enfrontaments socials i ètnics.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 934 512 445
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta