• Artistes pakistanesos creen un mural a l’exterior de l’Escola Eduard Marquina

    Divendres passat la delegació de Sant Martí del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona va assistir a l’acte d’inauguració del nou mural de l’exterior de l’Escola Eduard Marquina. A l’esdeveniment hi van assistir els artistes, l’ambaixador del Pakistan H.E. Khayyam Akbar, el director general de Casa Àsia, David Navarro, la comissionada d’Immigració i Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona, Lola López, i representants de l’escola, alumnat, consorci d’Educació, Districte de Sant Martí i entitats veïnes.

    L’acció té un doble objectiu. D’una banda, es vol donar a conèixer l’art tradicional del Pakistan, Phool Patti -que significa “pintar flors i fulles-, i que es pot veure en els camions que recorren diàriament les carreteres del Pakistan i també de l’Índia.

    De l’altra, es volen intensificar els ponts amb Barcelona, concretament amb Sant Martí, un dels Districtes de la ciutat on s’ubica gran part dels barcelonins d’origen pakistanès, juntament amb el districte de Ciutat Vella.

    El mural l’han confeccionat tres artistes vinguts del Pakistan: Ali Salman Anchan, Haider Ali i Mumtaz Ahmed. Ells són qui promouen aquest art a tot el món a través d’aquest projecte d’emprenedoria social. Han realitzat obres en diversos espais i suports tan diversos com camions, cotxes, ponts, carreteres, i façanes d’edificis, inclòs una de les seccions del mur de Berlín.

     

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 934 512 445
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta