• Finalitzem les sessions de Comerços aprenents

  Durant aquest darrer més hem dut a terme 5 sessions formatives de català dins del projecte Comerços aprenents a dos establiments del districte: la sabateria Fina Estampa i la clínica dental Paula Vásquez

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Durant aquestes 5 sessions de 30 minuts s’han fet formacions adaptades a les necessitats de les treballadores i un seguiment de la seva evolució. Partint del seu coneixement de català, s’han adaptat els continguts a les necessitats comunicatives de cada situació. Així, el vocabulari, la fraseologia i les situacions comunicatives responien a les seves necessitats pràctiques. A tall d’exemple s’han treballat en els dos comerços les fórmules de salutació i comiat, els numerals per indicar els preus i els pressupostos i els horaris de la botiga i de la clínica. A més, per a cada establiment s’han fet formacions específiques. Pel que fa a la sabateria, s’ha treballat el vocabulari dels productes de l’establiment, mentre que a la clínica dental s’han centrat en els tractaments bucodentals més comuns. Això permet que el personal pugui entendre’s amb la clientela i generar més oportunitats d’interacció amb aquelles persones que se’ls adrecin en català. 

  Les participants de les formacions han destacat que han après paraules i expressions noves. Creuen que els serà més fàcil interactuar en català a partir d’ara, estan contentes amb l’experiència i mostren interès a continuar aprenent en català.

  Comerços aprenents és un projecte que ofereix al comerç local una formació essencial en llengua catalana per a les persones que fan atenció al públic i parlen molt poc en català. A causa dels seus horaris laborals, aquestes persones no poden assistir a un curs de català i, per això, els tècnics de normalització lingüística es desplacen a la botiga per oferir-los aquestes sessions formatives.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 933 16 44 66
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 1.30 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta