• SARDANES A RITME DE MAMBO

  Taller de sardanes per conèixer el ball nacional de Catalunya

  Dimecres, la sala gran de l’Ateneu del Clot es va omplir fer una activitat que ens agrada molt: ballar. I en aquest cas la sardana. Hi van  assistir una cinquantena de persones, entre alumnat dels cursos de català del CNL de Barcelona, participants del Voluntariat per la llengua i persones vinculades al barri del Clot.

  Gràcies als amics de La Casa de la Sardana, molts alumnes dels cursos de català o aprenents del Voluntariat per la llengua que desconeixien aquest ball van poder saber que la sardana és una dansa col·lectiva que es balla agafats de les mans formant una rotllana, i puntejant amb els peus els compassos de la música interpretada per la cobla.

  La cobla està formada habitualment per 11 músics que toquen els instruments següents: la tenora, el tible, el flabiol i el tamborí, típicament catalans, i els altres quatre són més convencionals: el contrabaix, la trompeta, el trombó i el fiscorn. Ens van explicar que el nombre de composicions sardanistes que hi ha és d’unes 34.000!

  Després de mirar un vídeo dels Easy Catalan que mostrava els diferents instruments i ensenyava com puntejar, vam passar-ho a practicar tots plegats fent una gran rotllana en un escenari que semblava l’envelat de les millors festes. El temps va passar volant, entre explicacions, i ballada de diferents sardanes (alguna del compositor Pep Ventura). Al final, com a colofó, es va ballar una sardana a ritme del mambo número 5 i, per concloure, la Santa Espina, considerada un himne patriòtic de Catalunya.

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 933 16 44 66
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 1.30 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta