Arxiu per juliol, 2024

  • Nous comerços aprenents al Poblenou

    Aquestes últimes setmanes s’han fet dos comerços aprenents al barri del Poblenou: El Santet i Delicatessen Argentina.

    Però què són els comerços aprenents?

    Són un projecte que ofereix al comerç local una formació essencial en llengua catalana per a les persones que fan atenció al públic i que poden parlar molt poc, o gens, en català.

    El personal del CPNL es desplaça fins al comerç per fer-los la formació, i s’adapta als dies i horaris que els van bé als treballadors i a les seves necessitats segons el tipus d’establiment on treballen, perquè després es puguin generar més oportunitats d’interacció en català amb la clientela que així ho desitgi.

    Si tens un establiment comercial al Districte de Sant Martí i t’interessa aquest servei o vols més informació sobre els comerços aprenents, pots contactar amb nosaltres a través de l’adreça: dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat.

     

     

    Article complet

  • Visita al Mercat del Clot i establiments emblemàtics

    Els alumnes d’un bàsic 1 d’estiu de la delegació van visitar el Mercat del Clot i altres establiments tradicionals dels voltants.

    Al mercat van tenir la sort que la Pilar Gomà, dinamitzadora del mercat, els fes una visita guiada mostrant-los els productes de les parades i fent intervenir els paradistes amb la seva expertesa en la qualitat i les característiques dels seus productes. A través dels aliments, els va descobrir receptes tradicionals de Catalunya i els va poder explicar expressions i contes relacionades amb l’alimentació.

    A més a més, van haver de completar una gimcana en què se’ls feia observar els productes de les parades i interactuar amb els venedors per esbrinar alguns dels enigmes. Alguns, fins i tot, es van animar a comprar-hi el dinar. I en català!

    Després d’això, el Xavier, veí del barri de tota la vida i també professor de català, els va acompanyar a visitar la pastisseria la Palma, explicant-los tots els noms de les pastes que s’hi venen, i van descobrir què era l’ensaïmada, per a la majoria encara una pasta desconeguda.

    Finalment, els va portar a visitar la bodega Sopena, on van poder conèixer un celler centenari.

    Va ser una sortida rodona per alguns dels establiments comercials emblemàtics del barri del Clot.

    Article complet

  • Visita al Museu del Disseny i la Biblioteca Josep Benet

    Els alumnes d’un bàsic 1 d’estiu han visitat el Museu del Disseny i la Biblioteca Josep Benet.

    Al museu han pogut veure l’exposició dels objectes corrents i votar el que més els agradava.

    A la biblioteca, l’Oriol els ha fet una visita guiada i els ha donat idees de llibres que poden començar a llegir per aprendre. Fins i tot s’han fet el carnet de biblioteques i alguns s’han animat a endur-se llibres de lectura fàcil.

    Article complet

  • Celebrem Guimerà!

    Commemorem la mort del dramaturg català de més projecció internacional: Àngel Guimerà(1845-1924)

    Sis grups d’alumnes de diferents nivells han participat en l’elaboració d’un gran mural que s’ha fet a la delegació de Sant Martí, del CNL de Barcelona. Cada alumne elaborava un acròstic a partir del cognom del poeta i dramaturg Àngel Guimerà. Després els hem ajuntat tots formant-ne el cognom. Això ha possibilitat parlar de la figura de Guimerà, de qui era i de la seva obra, en tots els nivells.

     

    Article complet

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 933 16 44 66
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 1.30 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta