• VISITA GUIADA A LA FILMOTECA DE CATALUNYA I A L’EXPOSICIÓ “LA QUADRATURA DEL CERCLA A”
    El dimecres 25 d’octubre un grup d’alumnes de nivell elemental 2 de la delegació de Sant Martí va visitar la Filmoteca de Catalunya. 

    Una visita guiada que, a banda de veure zoòtrops i d’altres aparells antics considerats els precursors del cinema, permet admirar el projector de 35 mm que hi havia a l’antic cinema Aquitània, una de les seus de la Filmoteca abans que aquesta es traslladés al Raval. També van conèixer la biblioteca de l’edifici i el seu espectacular fons a l’entorn de la història del cinema, i en concret del cinema espanyol i català, i van baixar a les dues sales de projecció, la sala Laya i la sala Chomón.

    Un dels punts culminants de la visita va ser la grata sorpresa de poder visitar l’exposició La quadratura del Cercle A comentada pel mateix comissari, l’Octavi Martí. Una exposició que s’ha estrenat recentment sobre aquest moviment barceloní, que va aconseguir, durant els darrers anys de la dictadura, omplir la sales petites de la ciutat de públic tot projectant pel·lícules en versió original subtitulada. Una iniciativa que va contribuir de manera decisiva a millorar el nostre paisatge cultural. 

    Un cop feta la visita, que va durar poc més d’una hora, van estar d’acord que el personal de la Filmoteca els havia tractat molt bé, amb molta amabilitat i professionalitat. Us animen de tot cor a anar a la Filmoteca a veure pel·lícules en versió original subtitulada en català, així com a visitar-ne la biblioteca i l’exposició, us encantaran.
    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 933 16 44 66
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 1.30 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta