Què ha passat?

Aquesta setmana hem començat a parlar dels accidents que ens poden passar estant a casa o anant pel carrer, tot per practicar i reforçar el passat recent (haver + participi). A classe heu explicat en grup petits accidents que us han passat i heu triat d’entre tots el més divertit. Ara l’heu de compartir amb la resta de companys. Si voleu, començo jo!

Aquesta Setmana Santa, he estat a casa del meu germà. Al menjador tenen un finestral que dona a la terrassa. A l’hora de dinar i he anat a cridar a les meves nebodes que eren fora jugant. Tota decidida he anat cap al finestral i m’he donat un cop que m’ha fet veure les estrelles!!! M’ha sortit un bony al cap com quan era petita, i m’hi alallar gel i una moneda per baixar la inflamació!!

Lectura de contes de l’Hermínia Mas per part dels alumnes dels cursos de nivell bàsic a Sant Cugat

Aquest Sant Jordi, els alumnes dels nivells B2 i B3 ens van regalar una lectura de contes del llibre Estima’t, t’he de deixar, de l’Hermínia Mas, escriptora i professora de català de l’EOI Drassanes. Els contes tracten sobre l’enamorament, el desencís de l’amor, sobre la seducció, tot temes relacionats amb la diada dels enamorats catalans. Felicitem aquests alumnes que ho van fer d’allò més bé i que ens van fer gaudir amb la seva lectura!

Els voleu escoltar?

Què menjarem?

TaratorBgmigas_de_pan_jamonimage (1) tequenosArepas DSC_0644a image mbejuAquests dies estem parlant de restaurants, els nostres preferits, i dels plats típics dels nostres països, cadascun de vosaltres ha portat una recepta típica del vostre lloc d’orígen. Aquí les podreu penjar i compartir amb la resta de companys de curs. Anem a llepar-nos els dits!!!pasta-alla-norma-480x360 piquemacho cochabamba la foto

ÚLTIMA TASCA: Idriss, la noia del fil de seda.

Hola a tots i a totes!

Ja hem arribat al final! Us felicitem per la vostra  participació i explicacions. Com a tasca final, us animem a respondre les dues preguntes següents:

  1. La resolució de la història és sorprenent i insospitada. Ara us toca a vosaltres imaginar-vos un altre final per a l’Idriss i el Farkhart. Escriviu-lo.
  2. Us ha agradat el llibre? Per què?

minaret

 

 

El convidat, us presento a…

Hola a tots!

Us proposo la següent activitat:

A TV3 hi ha un programa que es diu “el convidat”, el coneixeu?  Aquí en teniu l’enllaç: http://blogs.tv3.cat/elconvidat. El presentador passa un cap de setmana sencer amb un personatge conegut que ens explica com és la seva vida.

És força interessant, al programa hi han sortit personatges de tot tipus, des de jugadors de futbol fins a humoristes, metges reconeguts, polítics o religiosos. Us proposo que escolliu un dels programes, el de la persona que més us interessi i el mireu (no cal que el mireu sencer, només el que us calgui per fer-vos-en una idea) i ens expliqueu una mica qui és i com és la vida d’aquella persona.

Per exemple, jo escullo la Benedetta Tagliabue. La coneixeu? Us la presento:

“És una arquitecta coneguda a tot el món. És italiana però viu a Barcelona. Viu al centre de la ciutat i es mou per Barcelona en bicicleta. Té dos fills, un noi i una noia, i també té un gos.
La Benedetta treballa per tot el món. El seu marit també era arquitecte (un arquitecte català molt important, per cert, es deia Enric Miralles) i treballaven junts, però va morir fa 10 anys.
A la Benedetta li interessa el budisme, li agrada cuinar i visitar la família del seu marit. És una noia molt maca i somrient.”

Bé, doncs ara ja sabeu qui és! Us animeu a explicar-nos alguna cosa sobre algun altre personatge important. A més, podeu apuntar a la llibreta les paraules que us sorprenguin metre mireu el programa.

Ànims!!

Mercat-de-Santa-Caterina

Què faig, què vaig fer, què feia?

Aquesta setmana hem començat a treballar com expliquem què fem cada dia, hem aprés a utilitzar les partícules temporals i hem repassat l’imperfet d’indicatiu, el passat recent i el passat llunyà. A classe vau explicar als vostres companys de grup que feu un dia de cada dia, que fèieu fa un any i que vau fer fa deu anys? Ara és hora que tots els companys de classe ho sàpiguen i per començar us explico jo què faig i què feia jo!

Un dia de cada dia em llevo cap a quarts de vuit, primer esmorzo i reviso els meus correus electrònics, llegeixo el diari i després recullo la cuina. Un cop esmorzada, em dutxo i em vesteixo i me’n vaig a treballar. A mig matí faig una pausa i em menjo una peça de fruita. Al migdia plego i vaig cap a casa, dino i si puc, faig una mica de migdiada. Sovint aprofito per treballar una mica fins a mitja tarda. Al vespre acostumo a quedar amb amics o a fer alguna activitat. Cada dia sopo a quarts de deu i miro una mica la tele. Sempre me’n vaig a dormir cap a les dotze.

Fa un any feia més o menys el mateix, la diferència és que treballava a les tardes i plegava molt tard! Arribava sempre a casa cap a les deu, de tant en tant sopava una pizza perquè estava massa cansada per cuinar i havent sopat em quedava al sofà dormida. Als matins aprofitava per anar de tant en tant al gimnàs, també estudiava anglès un cop per setmana.

Fa deu anys la meva vida era molt diferent. No era professora de català, treballava fent mapes. Treballava als matins i per això tenia tota la tarda lliure. Anava molt sovint de viatge sola o amb els amics, també anava molt al cine i al teatre. Tampoc vivia on visc ara i la meva rutina diària era diferent perquè em llevava d’hora, dinava molt tard, però també feia una estona de migdiada. A la tarda hi havia dies que també treballava i no tenia gaire temps per fer activitats.

I vosaltres, què fèieu??images

Quin és el teu restaurant preferit?

baixa (7)El meu restaurant preferit no és ben bé un restaurant, és un cafè on es pot sopar, fer una cervesa i fer unes tapes o també, fer una bona copa de vi. És diu Puku i és a Gràcia. És una antiga cooperativa de treballadors que han condicionat i arreglat perquè sigui un cafè, bar, restaurant.

M’agrada perquè tenen bons vins, el menjar és bo i original i els preus assequibles. S’hi poden menjar coques de recapte, carxofes confitades, tomàquets secs, embotits i formatges catalans i espanyols. Però la seva especialitat són les coques! També tenen un coulant de xocolata boníssim!! El preu està bé perquè no passa mai de 20€, això sí, si no demanes un vi excessivament car, que també en tenen!

Els cambrers són molt simpàtics i el servei és ràpid i eficient. Us recomano que hi aneu si no el coneixeu! L’adreça és carrer Guilleries, 10, de Barcelona i per anar-hi heu d’agafar el metro, línia 3 i baixar a Fontana. Un cop sou al carrer, heu de tombar a l’esquerra i agafar el carrer Astúries, seguir tot recte fins al carrer Torrent de l’Olla, travessar-lo, seguir fins a la Plaça del Diamant i allà girar a l’esquerra, a sota de la plaça trobareu el carrer Guilleries, heu de baixar una mica i el restaurant és a mà esquerra!

I vosaltres? Quin és el vostre restaurant preferit??

Estem buscant feina

Aquesta setmana hem fet a classe la Fira de les feines en què uns de vosaltres heu fet d’entrevistadors/es i els altres heu fet de sol·licitants de feina. Ara és hora de compartir amb els companys les preguntes que heu fet als sol·licitants de feina i també a quina feina heu donat a cadascun dels vostres companys i companyes. A més els que heu aconseguit feina també podeu explicar quina feina us han donat i si creieu que s’adequa al vostre perfil!

Pengeu en un comentari les preguntes que heu fet en el vostre grup, les feines que heu ofert i a qui les heu donat. I els que heu aconseguit feina, quina és i si penseu que és adequada per a vosaltres!

baixa