• Festa de la tardor

    El passat 31 d’octubre, els i les alumnes dels cursos de català de la delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona van celebrar la festa de la tardor.

    La Nau Ivanow, equipament del districte i entitat amb què el CNL de Barcelona té un acord de col·laboració, va cedir les instal·lacions per celebrar la trobada.

    La lectura de textos inventats o bé triats entre els preferits de cada lector, però tots relacionats amb la festa de tots sants i la tardor, va estar acompanyada per la mostra de receptes tradicionals dels llocs de procedència dels i les estudiants i la degustació de panellets.

    A part de l’acte més formal de la trobada, la possibilitat de relacionar-se amb estudiants d’altres cursos i nivells i de passejar-se per la Nau i descobrir les diferents facetes que ofereix (sala d’actes, sala d’exposicions, espais de trobada) va fer que els i les assistents, a part de compartir una molt bona estona, descobrissin una nova manera de practicar el català.

    Seguint aquest enllaç podeu veure les fotos de la trobada. Com la vau viure, vosaltres? Què ens en podeu explicar?

     

    Print Friendly, PDF & Email
  1. marisa santasusana

    17 nov. 12
    19:02 #

    Tardor a la Nau Ivanow
    Dimecres passat vàrem celebrar la Castanyada amb els companys de català.Ho vàrem fer a la Nau Ivanow. ja a la porta notava el meu nerviosisme i el dels companys. Però per sort la petita tertúlia que vàrem fer ens va servir per relaxar-nos.
    Un cop dins de la Nau va arribar la sorpresa, era una fàbrica però no una fàbrica qualsevol. Allà es fabricaven idees, concerts,projectes i nosaltres érem els productors dels nostres i anàvem a presentar-los.
    En un altell amb un petit escenari va començar la producció. Cadascun de nosaltres va presentar el que havia fet: un poema, una cançó, un conte o alguna experiència viscuda en primera persona.Una estona d’allò més agradable.
    La producció va resultar satisfàctoria i per celebrar-ho vàrem compartir panellets i una copeta de cava.Vàrem fer reviure part del que havia estat sempre l’ànima de La Castanyada. També ens va servir per poder conèixer una mica més als companys. Per tot això dic:Visca la Tardor! Visca la Castanyada!
    Marisa(Intermedi3)
    Novembre 2012

  2. Gloria Ferrer

    17 nov. 12
    18:33 #

    LA FESTA DE LA TARDOR

    Dimecres passat, aprofitant el principi de la tardor, vam fer una clase de català diferent. Vam anar a la Nau Ivanow, a la Sagrera, on vam fer una lectura de contes i poemes.

    El lloc em va sorprendre. M’esperava una sala gran, nova, amb molta llum, però vaig trobar-me un lloc fosc i fred.

    Vam xerrar una estona i vam veure el local i desprès d’una estona va començar la lectura.

    De sobte, aquell lloc que en principi em semblava inhòspit, el vaig trobar càlid. Vaig deixar-me envoltar pels poemes de pluja, els contes de tardor, de les castanyeres i fins i tot, d’històries de por. Vaig gaudir d’escoltar els meus companys.

    Finalment, va terminar la lectura i van baixar abaix de la nau a fer una xerrada al voltant d’una copa de cava i panellets.

    Havia estat un día fred, plujós; però s’havia convertit en una bonica tarda de tardor.

    Glòria Ferrer (Intermedi 3)
    Novembre 2012

  3. Fatima Ahmed

    15 nov. 12
    12:31 #

    ” Tots Junst a la Nau Ivanow”
    Durant diverses classes del I3, vam treballar la nostra participació a la “Festa de la Tardor” que vam celebrar el 31 d’octubre a la nau Ivanow. Tots i totes vam escollir poemes, llegendes i contes relacionats amb la festa de la tardar, o bé de Tots Sants.
    Va arribar el dia esperat, que va coincidir amb la vaga del metro, jo vaig arribar molt justa de temps a la parada del metro “La Sagrera” on m’esperava la meva companya Maribel. Vam trigar uns 15 minuts en trobar el lloc i a la resta de companys, que ja havien arribat feia una bona estona.
    A les 18 h. començem a pujar cadires i preparar la sala per fer l’activitat. Encarna, la professora, va començar a cridar a cadascú pel seu nom, Loli, Isidre, Jessina, Fina, Maribel, Valentí,…
    Va ser una tarda divertida i molt diferent a l’habitual, perquè vam compartir temps, sentiments, nerviosisme, i sobretot una bona “escenificació” amb molta creativitat per part de tothom.
    A continuació vam escoltar el grup de suficiència, que considero que va ser una mica llarga la seva exposició.
    Finalment hem acabat la tarda amb un brindis de cava i panellets.
    Fátima (Intermedi 3)
    Novembre 2012

  4. María Carolina Coll

    13 nov. 12
    17:27 #

    TROBADA A LA NAU IVANOW
    El dimecres passat ens vam trobar tots a la Nau Ivanow per celebrar la castanyada. Havíem preparat abans a la classe els textos que hi llegiríem.
    Quan vaig arribar-hi, ja hi eren uns quants companys. Em va sorprendre veure’ls tant tranquils, com si res. Un grup parlava del sopar especial que havien preparat: moniatos, castanyas, panellets. Un altre grup feia el repàs de la lectura.
    Després d’una estona vam entrar-hi… i van començar els nervis, sobretot, al pujar les escales i trobar-nos: una plataforma, una cadira i un micròfon, tot ben il·luminat per un focus que semblava gegant. Tot seguit vaig pensar:” Ningú no passarà pas desapercebut.”
    Tot i que més d’una mà i més d’una veu van tremolar, ho vam fer tots molt bé. Hi va haver intervencions divertides i simpàtiques i altres més serioses i profundes. Penso que podem cridar fort i amb molt d’orgull:” PROVA SUPERADA”.
    Va ser una experiència que m’ha agradat moltíssim.

    Carolina – Intermedi 3
    Novembre 2012

  5. Manuela Lafuente

    13 nov. 12
    10:43 #

    Lectures de Tots Sants, castanyada i altres

    El dia 31 a la tarda, a dos quarts de sis, em vaig trobar amb els companys de classe a les portes de la Nau Ivanow, perquè anàvem a celebrar la castanyada d’una manera especial.
    Quan vaig entrar en aquest Centre Cultural, em va sorprendre molt, perquè encara es conserven les estructures de l’antiga fàbrica de pintures Ivanow, i s’ensumava ambient de temps passats. Així mateix em va sobtar veure-hi actors i actrius que habitualment trobem al teatre o veiem a la televisió, que estaven fent tasques diferents.
    Però aquest dia els protagonistes érem nosaltres. Vam pujar, cadascú amb la nostra cadira, a l’altell on havien preparat un escenari i uns focus enlluernadors. Gairebé tots estàvem nerviosos, malgrat això, un rere altre, vam anar explicant contes, poesies, històries pròpies o trobades a Internet que dies abans havíem preparat a classe. Uns les llegien i els més agosarats ho feien de memòria.
    Ho vam passar d’allò més bé. Havia lectures divertides, alegres, altres ens feien pensar, tenien un missatge. També hi havia que gairebé ens feien caure una llagrimeta. I fins i tot que feien por i potser després ens donarien malsons, aquestes les van explicar companys d’altres cursos.
    Finalment, per seguir la tradició, vam prendre panellets i una copa de cava, alumnes i professors.
    Manuela – Intermedi 3
    Novembre 2012

  6. Mª ISABEL GÓMEZ

    13 nov. 12
    9:37 #

    UNA TARDA DIFERENT
    Era una tarda de tardor, però aquesta seria diferent, ens havien convocat per llegir poemas a l’espai Nau Ivanow, van començar arribar els companys i quan van ser-hi tots, hi van entrar.
    Quan va començar, jo pensava que estava preparada però no va ser així, quans nervis! però em va sortir prou bé.
    Els companys, fantàstics. Vaig quedar sorpresa perquè ho van fer molt bé, la Fàtima va fer el relat de memòria, l’Isidre entonant el vers tan maco que portava. Bé felicitats a tots.
    Quan van acabar el últims, van baixar a celebrar-lo vam pendre una copa i cap a casa que era nit de castanyada.
    Crec que sempre tindré present aquesta tarda diferent.
    Maribel
    Barcelona 13 de Novembre de 2012

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia