• Text narratiu: En Miquel a l’autobús

     

    MM900395776bus

    En Miquel és un nen de deu anys que va cada matí a l’escola amb autobús. El trajecte li permet observar el trànsit d’entrada a la ciutat i li planteja molts dubtes que vol preguntar…

    Redacta una entrada per al teu blog en què expliquis alguna experiència teva, preferentment relacionada amb el transport públic, la mobilitat o el comportament de la gent pel que fa als mitjans de transport. (Unitat 2: pàg. 20, ex. 4).

  1. César B

    23 oct. 13
    12:01 #

    Cap anècdota interessant

    No sóc persona d’agafar gaire el transport públic. Però de les poques vegades que he agafat l’autobús el que més m’ha sorprès ha estat veure tanta gent menjant-hi. És un mal costum però no hi ha cap norma que ho prohibeixi.

  2. Francesc Manero

    23 oct. 13
    10:18 #

    LA NOIA DEL TRAMVIA

    Anava jo assegut en el tramvia quan a la següent parada va pujar una noia amb uns auriculars molts grans a les orelles, es va asseure en un dels seients del meu costat, a la part contrària, davant d’una dona gran. A la parada següent va pujar un inspector de la companyia, quan va arribar a la nostra zona, em va demanar la targeta d’abonament, després a la senyora i al final a la noia. Aquesta li va dir que no la tenia, l’inspector amablement li va explicar que no podia anar sense l’abonament, ella li va contestar que no la portava perquè no podia pagar-la i va afegir: “Faci el que (tingui que) hagi de fer”. L’inspector (la) li va informar que (tenia que) havia de sancionar-la, ella va fer un gest amb les espatlles i va seguir escoltant música. L’inspector li va entregar la butlleta i se’n va anar (s’han va ana). A tot això haig de ressaltar que la senyora gran es va oferir a pagar-li el tiquet quan l’inspector la va amenaçar amb la sanció, el que ella es va negar rotundament.

  3. pilar

    22 oct. 13
    18:17 #

    (Qué)Que bonica la música…
    (Arrel de) Arran de fer català faig servir el metro, i la meva anècdota és que un dia vaig pujar-hi (al metro) a la parada de Sant Andreu (hi) i em vaig (puguer) poder seure, a la estació següent va entrar un noi que tocava l’acordió, el tocava molt bé, tan bé que quan em vaig adonar m’havia passat dues estacions. Vaig (tenir de) haver de canviar de direcció i (al) en pujar al metro de tornada el mateix noi de l’acordió tornava a ser al meu vagó. Aquesta vegada ni me’l vaig escoltar.
    Pilar Danés

  4. pilar

    22 oct. 13
    17:51 #

    Un viatge explosiu
    La meva anècdota em va passar a la cruïlla de Diagonal (en) amb Balmes, una roda de l’autobús va explotar, va fer un espetec molt fort, tothom vàrem pensar que era una bomba (per al)pel fum (hi)i la pols que s’hi va produir. No va passar res, però sí un bon ensurt.
    Lluís Ginebra

  5. Zhenya Grigoryan

    21 oct. 13
    23:55 #

    UNA ANÈCDOTA DE NENS

    Un dia una nena seia observant a la seva mare rentar els plats a la cuina. De sobte va notar que la seva mare tenia diversos cabells blancs que sobresortien entre la seva cabellera fosca. Va mirar a la seva mare i li va preguntar:
    – Mami, per què tens alguns cabells blancs?
    La seva mare li va contestar:
    – Bé, cada vegada que em fas plorar o em poses trista, un dels meus cabells es posa blanc.
    La nena es va quedar pensativa per una estona i després va dir:
    – Mami, per què tots els cabells de la meva àvia estan blancs?

  6. Dolors Juárez Vadillo

    21 oct. 13
    19:27 #

    Una anècdota de les que sempre recordes

    Un dia vaig pujar a l’autobús amb els companys de treball i un d’ells, que portava un paraigua, (al) en posar-se en marxa l’autobús, va perdre l’equilibri i va sortir rodolant (corrent) pel passadís fins al final, però amb els cops, el paraigua es va obrir i, recordeu el personatge de “Mery Poppins”? Doncs, imagineu-lo dins de l’autobús. Va ser molt graciós i mai oblidaré
    aquelles imatges, ja que tenint en compte que el company no es va fer mal, va ser espectacular.

  7. Mercedes Serrano

    21 oct. 13
    16:11 #

    Molta casualitat
    Avui, per començar explicaré que dels transports públics de la ciutat de Barcelona el que m’agrada més és l’autobús i sempre abans que cap altre.
    Durant uns quants anys, quan l’agafo i per casualitat, tinc el seient del meu costat buit i sempre s’asseu una senyora a qui li agrada parlar: “Que si fa calor, que si fa fred”.
    I aleshores les parades que hi falten passen més depressa.
    En conclusió penso que és cosa de l’edat, perquè a mi tampoc em molesta i a la millor inclús/fins i tot m’agrada.

  8. Luis Alexis

    21 oct. 13
    15:21 #

    La meva història va succeir a 11.460 kilòmetres de distància quan vivia a Xile, tot va passar a un bus interregional.
    En aquell temps vivia i treballava a Copiapó una ciutat que està a 800 kilòmetres al nord Santiago unes 12 hores de viatge per carretera.
    Una vegada al mes per raons de feina anava a Santiago, agafava el bus a les vuit de la nit i a les set del matí estava al centre de la Capital, durant el dia feia els tràmits, visitava llibreries, escoltava alguna conferència, contactava amb gent i a les vuit de la nit agafava el bus i al següent dia ja estava a Copiapó donant classes i tot normal. Aquesta era la meva rutina.
    Una vegada a l’agost en ple hivern, com sempre, però una mica més cansat, vaig agafar el bus, de Santiago-Copiapó, jo crec que a les dues hores de trajecte em vaig dormir molt profundament, quan vaig despertar, ho vaig veure tot fosc i tot estava en silenci, no hi havia ningú al bus, al principi vaig sentir por, després vaig cridar amb totes les meves forces per si algú em pogués obrir la porta.
    Quan el conductor va obrir la porta, es va sorprendre molt de veure un passatger a la cotxera i la meva sorpresa va ser trobar-me 200 kilòmetres més amunt de Copiapó, estava a El Salvador un campament miner, molt lluny de la meva feina.
    Conclusió: Si estàs cansat i viatges, vigila amb la son

  9. Encarna

    21 oct. 13
    14:44 #

    Poseu títols a les vostres anècdotes. Un títol sempre ens prepara per a la lectura que ve després.

    Fins demà!

  10. Ana

    21 oct. 13
    14:26 #

    Era un dia qualsevol, havia d’agafar el metro, però quan baixava per l’escala, el tren (el metro) era a punt de marxar, jo baixava corrents, corrents. I per fi, ja hi era (a dins)! Però la meva motxilla es va quedar atrapada a la porta (del metro) i jo dins del vagó (del metro), és a dir, la motxilla fora i jo dins.
    Quina vergonya! Ningú se’n va adonar.

  11. elias

    21 oct. 13
    14:20 #

    Una de les coses que més em sorprenen quan agafo l’autobús és la falta d’educació de la nostra societat.
    Un detall que sembla insignificant, però que té el seu valor, és que la gent puja als autobusos i entra sense fixar-se en (amb) el conductor. No costa res, donar el bon dia al senyor conductor, estic segur que la majoria et respondran amb un somriure i t’agrairan el detall.
    El civisme és un factor de convivència que ajuda a mantenir (mantindré) la cohesió de la societat.

  12. Alfons

    21 oct. 13
    10:42 #

    Farà un parell d’anys, vaig agafar l’autobús amb la meva dona, ella té un problema de mobilitat i ha d’anar amb bastó, l’autobús no anava gaire (molt) ple, però sí que els seients eren tots ocupats, fins i tot, els reservats per a persones especials. El fet és que ens hi vam quedar drets. El conductor va arrencar el vehicle, però al cap de poca estona, quan es va adonar, pel retrovisor, que la Núria era d’en peus; a la següent parada, es va aixecar del seient, i va dir: “Si ara mateix ningú no li cedeix el lloc a aquesta senyora, el bus no arrenca”. Un bon detall.

  13. Cari Fernández Pasarin

    21 oct. 13
    10:26 #

    Això em va passar el mateix dia que ens havien encarregat la tasca sobre la nostra experiència en el transport públic.
    Doncs, bé! El dijous a la tarda a l´estació de Badal(L5), darrere meu es van posar dos homes amb la intenció
    d´entrar de franc. Però, des de fa anys que no deixo que ningú s´aprofiti de la situació. Me’n vaig girar cap a ells, i els vaig dir el que dic (lo que) sempre: “Darrere meu no”.
    Fins aquell dia sempre m’havia sortit(em sortia) bé, però el dijous no va ser així… Em van donar una empenta, i vam entrar (vingué) tots tres cap a dintre. Durant el trajecte, per les escales, ens anàvem dient coses a crits.
    El meu crit de guerra va ser “xoriços”. Ells, a mi, em van dir racista, i fins i tot, que me n´anés al meu país. La baralla verbal, va continuar fins a l´andana (andanada). Jo vaig pujar al metro, i punt final per aquell dia.
    Però si alguna cosa em molesta més que aquesta gent que van per la vida trepitjant els altres, és la passivitat dels altres (de la gent). I no vull generalitzar, però tinc la sensació, (de) que estic en una societat que només l’individu es preocupa per les seves coses (lo seu). I que més que una societat individualista, és una societat feta per amoltonar-se.
    Algú, pensa: “Per qué he de dir-lo (tinc que)?,o, fer-lo jo?
    Desperteu, sense por! Al menys crideu-los, a la gent que no respecta el bé comú.
    No espereu a queixar-vos quan ens tornin a pujar els preus dels bitllets.
    I per concloure dir-vos que jo viatjo de franc.

  14. Encarna

    20 oct. 13
    22:31 #

    Quina barra!
    Ja fa uns quants anys que en el trajecte del metro Sant Andreu-Catalunya vaig viure una anècdota que em va fer riure molt. A la parada del Clot va pujar un home carregat amb una mena de paquet d’una barra de cortines, el vagó anava bastant ple i es va col·locar al mig de les dues portes d’entrada amb el paquet en posició vertical.

    La gent anava entrant a Glòries, Marina, Triomf… i sort que l’home baixava a Urquinaona, perquè quan vam arribar a l’estació, hi havia unes quantes persones agafades a la seva barra.
    Quan l’home la va moure per sortir-ne tothom vam riure de la divertida situació.

  15. Dolores Arroyo

    20 oct. 13
    21:13 #

    Una vegada que volia anar a plaça Catalunya, el bus que vaig agafar anava per la Gran Via a l’altura del carrer Comte Urgell. Havien fet una barricada per unes protestes al mig del carrer i van desviar el bus pel carrer Consell de Cent. El conductor no coneixia la zona i havia d’anar per Consell de Cent fins (a) Balmes per anar a plaça Catalunya i em va dir si el podia guiar, i el vaig guiar fins a la destinació.

  16. Chelo Puente

    20 oct. 13
    12:32 #

    Quan jo tenia la meva llibreria a Madrid, havia estat en la Fira del Llibre i una nit quan tornava a casa (des) de la llibreria, venia jo asseguda en el Metro i distreta pensant en les meves coses.

    De sobte un noi jove es va seure al meu costat i se’m va quedar mirant…

    – Jo et conec! – em va dir.
    – No ho sé, però jo crec que no – li vaig contestar.
    – Sí, sí… n’estic segur. A que tu tenies caseta en la Fira del Llibre?
    – Sí…
    – No te’n recordes de mi? -em va dir estranyat.
    – Ho sento, però no, no me’n recordo de tu.
    – Te’n recordes del noi dels contes japonesos? – em va dir somrient.
    – Sí me’n recordo! Ets tu? – li vaig dir més amable.
    – Oh i tant!
    – Ho recordo perfectament. Vas venir una tarda amb la teva xicota i vau estar mirant el llibre, però no el vau comprar. A ella li va agradar moltíssim. Després, vas tornar un altre dia tu només a comprar-lo, però no me’n quedava cap. El vaig demanar a la llibreria i vas tornar tres dies després a recollir-lo. L’hi volies regalar i et vaig dir que era un magnífic regal, a ella li havia fascinat… Però digues-me. Li va agradar el regal? – li vaig dir rient.
    – Ui!… no saps l’èxit que vaig tenir.
    – I t’ho va agrair convenientment…
    – Ja ho crec que m’ho va agrair… -em va dir amb picardia- Li vaig regalar els contes japonesos, i és com si li hagués regalat un tresor – es va sorprendre.
    – I tan que sí!, perquè no només li vas regalar el llibre, li vas regalar el teu interès per agradar-la, el teu esforç per tornar a pel llibre, la teva atenció en percebre que a ella li havia fascinat, li vas regalar una mica de màgia… – li vaig explicar.
    – Ostres! I tot això li vaig regalar amb 15 euros? – em va dir sorprès.
    – Tot això i molt més!… – li vaig dir rient.

    Vaig arribar a la meva estació, ens vam acomiadar, vaig pujar les escales encara somrient i pensant que havia contribuït a mantenir la flama de l’amor.

  17. Mª José Resta

    19 oct. 13
    20:13 #

    Montse,
    Tu creus que no ens coneixíem d’abans?
    Jo també agafava el 73 per anar a la feina quan treballava al carrer Balmes molt a prop del centre aquell que es deia “La Rotonda”.
    Sempre viatjàvem els mateixos i encara que no parléssim amb tots, acabàvem sabent alguna cosa dels companys de viatge. Un dia quan anàvem tranquil.lament, desprès d’una parada i una altra i altra… amb el vidres entelats ja que feia molt de fred, una dona de mitjana edat va començar a treure-se roba i més roba, tots espantats miràvem preguntant-nos què li passava.
    Mai ho sabrem, en qüestió de segons va morir.

  18. AnaG

    18 oct. 13
    18:15 #

    Aquesta anècdota em va passar al tren, el primer any que donava classes a la universitat de Cadis. Un company va demanar-me que l’ajudés a vigilar un examen d’un altre professor, d’estadística, que jo encara no coneixia, perquè hi havia molts alumnes. En l’examen, em vaig trobar amb un estudiant que estava “intercanviant” el seu mocador i les respostes amb una altra noia.
    En terminar, els dos vam agafar el mateix tren. Jo més tard, amb pressa, no em vaig fixar que m’asseia amb elli tampoc d’altres coses. En aquells dies, no hi havia torn per passar. El bitllet es comprava al tren, de mans del revisor. Jo em vaig adonar que no tenia gaires diners justament al camí, així que estava passant una mala estona buscant-me a les butxaques, la bossa… llavors aquest noi va oferir pagar-me’l. Un altre dia ja li tornaria els diners.
    Així va ser, un altre dia vam quedar i li vaig tornar els diners.
    Amb el temps, hem estat grans amics. Per cert, ell no va aprovar l’examen. Avui és el seu aniversari, 18 d’octubre.

  19. Montse Fernandez-LLamazares

    18 oct. 13
    10:43 #

    Vaig estar agafant l’autobús de la línia 73 cada matí durant 12 anys, per tant (quasi/gairebé) sempre ens trobàvem les mateixes persones, fins i tot, vam fer un grupet de noies que parlàvem i comentàvem tot tipus de temes i així fèiem el viatge més curt i distret.
    Un dels fets més curiosos i, al mateix temps, simpàtics que recordo, va ser un matí que l’autobús anava molt i molt ple, i a una de les nostres companyes se li va posar al darrere un senyor de dubtosa conducta, però com (que) era tant ple i no estava segura d’acusar-lo obertament, va decidir parlar molt fort dirigint-se a totes les persones que viatjàvem amb ella: “Algú de vostès sap cantar?, és perquè per aquí han començat a tocar”, i amb un gest simpàtic va (assenyalar) al seu darrere. Tal va ser la sorpresa que molts ens en(1) vam posar a riure, però el senyor en concret es va baixar a la parada següent, i podríem dir, que una mica vermell.
    (1. en:del comentari)

  20. Francesc Moradell

    17 oct. 13
    16:21 #

    Dos dies a la setmana, agafo l’autobús urbà de Barcelona, la línia 36, per anar a recollir els meus néts a la guarderia.
    No és rar el dia que, a mig trajecte, pugi un matrimoni amb dues criatures que mai marquen el bitllet, no en porten.
    L’altre dia, a meitat del viatge, van pujar tres inspectors de la companyia per comprovar si el passatge duia el corresponent bitllet. A la parella en qüestió els va faltar temps per intentar baixar del bus, però el conductor no els va obrir les portes. Aleshores els van enxampar, no portaven documents d’identitat, però van treure uns papers, i…? No va passar res i van continuar el viatge com si res.
    Voldria saber, on donen aquests papers i a qui?

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia