• 300 contes per a un Tricentenari

  Ja heu escoltat algun dels contes que Albert Estengre explica per commemorar el Tricentenari a Vilaweb? Seguiu l’enllaç i en trobareu un munt. N’hi ha de molt divertits! Quin us ha agradat més? Per què?

  Albert Estengre

 1. Diana

  21 oct. 14
  15:23 #

  En el compte “A l’Escala maten l’Oca i a Palamós se la mengen” em va cridar l’atenció, l’astúcia de l’autoritat competent, en aquest cas la seva majestat el rei, de no assumir pas la seva decisió sobirana però justificar-la basand-se en “el deixarem en les mans de la mare natura”, però allò que proposa no és pas un joc d’atzar, més aviat està determinat des de l’inici i tothom sap quin final tindrà aquesta història, però tanmateix, el poble accepta fer l’experiència, i perd en aquest joc que, és clar, estava viciat. Així, no es pot responsabilitzar el rei per la seva decisió perquè només va actuar d’acord amb la situació que es va presentar.

 2. NIEVES

  19 oct. 14
  10:21 #

  He escoltat els tres comptes i esten molt ben el primer compte que he escoltat ha sigut el del celoni i la celonia , el segon el de la bruixa serp i el tercer el compte de l ara què , penso que aquests comptes son molt entretenguts i diferents , son comptes que esten dirigits a totes els edats .
  Carla no ho sè que passa t`he enviat un correu ahir i no t` ha arribat aquest es el segon comentari que t`envio dels comptes.

 3. Nieves

  17 oct. 14
  16:43 #

  He escoltat tres comptes ,el compte ” l ara què , el compte del celoni i la clonia i el compte de la bruixa serp , esten molt bè els tres comptes perque tenen un argument molt diferent dels comptes que sempre he estat escoltant , m`semla que son entretenguts i tenen una intenciò pedagogic i de informaciò com el compte de l ara què que fins informant que la serpent era una filla del demoni.

 4. Erika

  12 oct. 14
  20:12 #

  He escoltat alguns comptes, com que a mi sempre m’ha agradat que els animalets parlen, la guilla i el llop m’han semblat curiosos. Sempre hi haurà algú que sigui més llest que tu, i sempre hi haurà algú que sigui massa bona persona ( massa bona persona per no dir tonta) es que ha de haver hi de tot en aquesta vida.
  Como curiositat en la meva família dir-li “guilla a alguna dona no és insultar-li es alabar la seva astucia , la frase sería “ets astuta com una guilla”(clar en la meva família, perquè per a la resta de la gent això és despectiu).
  El compte que he elegit tots els de la guilla i el llop.

 5. Maricarmen Bermúdez Guerrero

  12 oct. 14
  13:13 #

  He escoltat el conte de La mala sogra i I ara què?
  L’ Albert Estengre fa els relats dels contes molt entretinguts i divertits.

 6. Susana Torres

  12 oct. 14
  11:34 #

  Hola, Carla
  M` agraden molt aquest tipus de contes, em semblen molt interessants pel nostre vocabulari,
  sobretot per amb mi que parlo massa poc, estic molt amoïnada per això.
  Peró bé poc a poc veritat.

  Un salutació,
  fins demà

 7. Aracely Marjorie Shicshi Ortiz

  11 oct. 14
  22:04 #

  Jo vaig fer el sigüent comentari:

  * En Joan, va al parc amb el seu nadó i esta embarassat de vuit mesos, i deixa corra una estoneta el cotxet. El nadó no para de plorar.
  – El l’ hi va dir: tranquil noi relax’t, respira que no pasa res. Tot i seguit; arriba el seu amic Albert embarassat de set mesos.
  – Com va això?
  – Mira’l no pot parar de plorar.
  – El va dir: a veure deixa’m!
  – Veus ja està – Els dos es seuen al banc.
  – Ah! no puc!
  – T’ ajudo
  – oohh! Gracies, oohh! Quin dolor!
  – Ara jo! Oohh!
  – Ara jo t’ajudo
  – Van tots dos, i es van seure – els dos comen¢en a parlar de les seves molesties.
  – Em fa mal les camas!
  – A mi els ronyons!
  – Doncs jo no paro de vomitar!
  – Doncs ja mi en fa mal tot el cos! – Arriba el Daniel, es saludan xocant vles sevas pantxes amb el Joan i es fan mal. Doncs amb el Albert es possan de costat.
  – Seu al banc, diu el Daniel. – i els tres es van seure agafan-se les mans i puguin seure a parlar de les seves molestias.

  M’ va a agradar aquest video.
  Saludos

 8. Ileana Morfa Molina

  09 oct. 14
  0:17 #

  Comentari d’Una Postguerra encara més dura.
  És molt fàcil ser solidari, només hem de deixar que la bondat que hi ha dins del nostre cor aflori. No s’ha de tenir diners, podem ser solidaris donant als que més ho necessiten una mica d’amor i amb això vull dir un plat de menjar, una camisa o una abraçada a qui plora. Ajudant a creuar a una dona gran carrer, donant-li el seient a una embarasada hi ha moltes manera de ser-ho només depèn de nosaltres mateixos.

 9. Ileana Morfa Molina

  09 oct. 14
  0:00 #

  Comentari sobre La guerra civil
  Per sort no m’ha tocat viure una guerra, suposo que és summament difícil. Intento imaginar el traumàtic que ha de ser per a un nen viure una contesa, és terrible, molts veuen morir els seus familiars, perden les seves cases, escoles. És un procés traumàtic que els acompanyés per a la resta de les seves vides. En exemple recent va ser el conflicte Isrraeli-Palestí que fa ja alguns mesos cego la vida de més de 200 nens, sempre són els més febles els que resulten més afectats. No hi ha dret

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici antigues oficines, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia