• Casa Parramon

  foto
  Dimecres 4 de març un grup d’alumnes d’Elemental 2 de la delegació van visitar el taller de lutiers Casa Parramon al centre de Barcelona.

  Els alumnes, que s’havien llegit i treballat El violí d’Auschwitz de Maria Àngels Anglada, van gaudir de les explicacions del lutier i de les curiositats que amaga aquest ofici.

  Print Friendly, PDF & Email
 1. Nora Espeche

  16 març 15
  12:42 #

  La rigurositat, l’excel·lència, la perfecció amb què es fan aquests instruments em va provocar la meva més sincera admiració per les persones que es dediquen a fabricar-ho. Aplaudeixo la iniciativa de convidar-nos a conèixer aquest santuari.

 2. Charo Jurado Carmona

  16 març 15
  12:39 #

  És molt emocionant veure aquestes persones treballar amb tanta dedicació. Aquest taller, ple de petites peces i complements, cadascun amb la seva funció i aquesta infinitat de materials que per a qualsevol semblaria un trencaclosques.
  Em va agradar molt descobrir i conèixer aquest món, visitar un lloc amb història, formar-ne part per una estona. Gràcies Teresa!

 3. Ainara Duarte

  16 març 15
  12:31 #

  Em vaig quedar amb la boca oberta ja que mai m’hagués imaginat conèixer un lloc tan màgic com aquest. (Jordi Pinto) Ens va explicar que l’ofici de lutier és com el dels metges, que s’han d’especialitzar en una part del cos, ells també però referint-se a l’instrument.

 4. Emilio Ruiz

  16 març 15
  12:28 #

  El que més em va impressionar del taller, va ser l’explicació de l’ànima del violí i després la col·locació d’aquesta petita peça utilitzant una punxa especial per introduir-la a dins del violí. Em sembla increïble com un petit cilindre allargat de fusta, pot influir tant en el so del violí.
  També em va impresssionar molt el petit ribot de punta rodona que usen, però el que més em va sorprendre van ser els gairebé dos-cents fils que porta l’arquet i que en realitat són pèls de la cua i la crinera d’un cavall que viu a Mongòlia.

 5. Maria V. Chávez

  16 març 15
  12:25 #

  Són poques les ocasions que podem sentir aquesta sensació d’agraïment i alegria de conéixer un ofici tan impressionant com apassionant – així va ser visitar e llutier de la Casa Parramon -…per uns instants ens vam traslladar a una època remota on els lutiers feien feines com ara: amb minuciositat, passió, art i amor a la seva professió.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia