• Visita a la Casa del Tibet

  grup i Potala

  El dimecres 20 de maig els alumnes de l’Elemental 3 de Sant Andreu van visitar la Casa del Tibet a Barcelona.

  La Fina, d’origen brasiler i que s’ocupa de la part de comunicació de la fundació, va ser la nostra guia i ens va oferir tota mena d’informacions sobre les activitats de la fundació i la situació actual de l’antic Tibet amb un català perfecte.

  Vam poder visitar la sala d’oració, on es celebren les pujes de la lluna plena, concerts devocionals i altres cerimònies. Des d’aquesta sala, presidida per una imatge del Dalai Lama, 1000 budes daurats extenen les seves benediccions a tota la ciutat de Barcelona.

  També vam poder fer algunes preguntes sobre la cultura de l’Himàlaia al Nawan, col·laborador de la fundació, nascut al Nepal fill de refugiats tibetans. Amb un català molt correcte, va ser alumne del CNL, ens va parlar de la llegenda del Ieti i de les condicions de vida al seu país.

  Al final de la visita vam tenir el plaer i l’honor de  compartir uns moments amb el benerable Lama, Thubten Wancheng, director de la fundació, deixeble del Dalai Lama i membre del Parlament tibetà a l’exili.

  Cliqueu en aquest enllaç per veure l’àlbum de fotos.

 1. Luis Fernández

  26 maig 15
  9:00 #

  La visita m’ha donat sensacións molt agradables: pau, harmonia i serenitat.
  Vaig escoltar creencias espirituals i religioses que no tenem res veure amb la nostra societat
  i la nostra cultura. Em va agradar coneixer al monjo budista director de la fundacio Tibet
  Barcelona, per la seva bondat que transmet i la positivitat que tenen las seves paraules.
  La seva actitut amb la vida i su part positiva de les coses. Els valors els comportament la claretat
  per veure les prioritat del dia a dia, sempre mirant endavant i pensant en ser, i fer feliç a tothom..

 2. Ainara Duarte

  26 maig 15
  8:52 #

  El dimecres 20 de Maig vam visitar “La Casa del Tibet”, un espai que s’ha creat amb el fi de acollir a tots els Tibetans que estan vivint en Catalunya i també per a persones no Tibetanes interessats en aquesta cultura.

  Per començar, vam conèixer a una dona Brasilera que ens va fer un recorregut per tota la casa. Al passadís de la entrada vam poder observar uns quadres amb fotografies de la ubicació geogràfica del Tibet i com ha estat envaïda pels xinesos; també una fotografia de la bandera i la seva interpretació. Més endavant vam poder observar un quadre molt gran que representava “El Potala”, una gran construcció on viu el Dalai Lama, situada en la capital Lhasa. Aquest quadre estava al final del passadís principal en una habitació mes gran que permetia el pas a la botiga de souvenirs, la sala de meditació i unes escales que donaven la entrada al segon pis, on estava una maqueta del Potala. Ja que estem al segon pis puc esmentar que les parets estaven plenes de mandalas fets amb sorra de colors. En aquest espai i havia una habitació especial, molt petita, per fer meditació (que a mi em donava una estranya sensació no molt agradable, pot ser per la fotografia del nen petit “Panchen Lama” i per una altra foto de una dona gran que estava al fons de l’habitació.

  La biblioteca estava també en el segon pis i vam poder apreciar el llibre sagrat dels Lamas, i també vam poder escoltar en català a un home tibetà que estava en su despatx. Aquest home ens va contestar algunes preguntes amb referencia del Tibet, El Ieti i altres curiositats mes.

  El que més em va agradar va ser el poder parlar amb el representant del Tibet: el Venerable Lama Thubten Wangchen (El nom el vaig buscar per internet) qui ens va explicar que l’única manera de ser feliços és viure, i oblidar-es de les preocupacions com el diners i el odi als altres, també hem de ser bondadosos i estimar a totes les criatures del món sense rancúnia.

  Després de aquesta visita puc dir que he trobat la meva filosofia de vida i espero que algun dia hi hagi justícia pel poble del Tibet.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia