• Llengua i Cultura: un curs molt complet

  El 14 de juny va acabar el curs Llengua i Cultura de la Delegació de Sant Andreu que va començar el 3 d’abril. Al llarg del curs, s’han pogut treballar aspectes ortogràfics i gramaticals per millorar l’expressió escrita i també s’han visitat llocs per conèixer l’entorn històric i cultural.

  Una de les activitats per conèixer l’entorn històric va ser la visita a l’exposició que és al vestibul de la Delegació: “La Fabra i Coats: Abans i ara. Síntesi històrica” i la visita del recinte de la fàbrica acompanyats d’en Pere Fernández, de l’associació Amics de la Fabra i Coats, que els va permetre veure la sala de calderes on els van explicar els canvis tecnològics que es van produir al llarg dels anys que va estar en funcionament la fàbrica.

  Una altra de les sortides va ser la ruta pels carrers del centre de Sant Andreu de Palomar -població que va annexionar-se a Barcelona l’any 1897- acompanyats per en Jaume Seda Mariné, president del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias.  Amb ell de guia, van visitar primer la parròquia de Sant Andreu de Palomar que es va construir sobre les restes d’un antic temple d’origen romànic i que inclou pintures al fresc dels anys seixanta del pintor local J. Verdaguer. L’alumnat va saber que al seu interior es troba la capella dels Segadors, des de la qual, el 22 de maig de 1640, pagesos vinguts d’arreu de Catalunya van iniciar la revolta que acabaria donant peu a la guerra dels Segadors. Després van continuar la visita a l’actual sala de plens del Consell de districte, que és un espai de debat i participació de la ciutadania. Per acabar, van anar a l’arxiu municipal que és el servei especialitzat que s’encarrega de gestionar la documentació generada i rebuda pels òrgans del districte, el fons de l’antic municipi, els fons privats i les col·leccions fruit de donacions de persones, institucions i empreses.

  Les visites també van servir per, posteriorment, treballar a l’aula textos escrits i aplicar les normes ortogràfiques i els aspectes lingüístics de redacció de textos treballats durant el curs amb la professora Encarna Mendoza.

   

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

C. Sant Adrià, 20
Recinte Fabra i Coats
Antic edifici d’oficines, 1r pis

 

Horari d’atenció:

De dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Els dijous també a la tarda de 16 a 20 h

 


Recursos lingüístics en línia