• Pompeu Fabra, protagonista d’una vintena d’actes d’estiu del Consorci per a la Normalització Lingüística

  Hi ha programades cinc conferències sobre Fabra a càrrec de David Paloma, Ramon Sistac, Jordi Manent i M. Rosa Lloret. Dotze municipis acolliran l’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa”

  El descans de l’estiu no atura les activitats per homenatjar Pompeu Fabra. Una quinzena de municipis organitzen actes durant els mesos de juliol, agost i setembre, en el marc de les programacions dels serveis municipals oberts al públic.

  Es tracta de poblacions que, durant l’estiu, reben molts visitants sobretot de turisme interior, la qual cosa contribueix a la divulgació de la vida i l’obra fabrianes, en un ambient més peculiar, relaxat i distès que el del ritme accelerat de la resta de l’any.

  De juliol a setembre: cinc conferències, tretze exposicions i una representació teatral

  Gràcies a l’impuls de la Direcció General de Política Lingüística del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i a la participació del Consorci per a la Normalització Lingüística, s’han organitzat una vintena d’actes per commemorar Pompeu Fabra durant l’estiu, per diferents indrets del territori català.

  Cinc conferències faran un apropament a la figura del Mestre, des de perspectives diverses. David Paloma tracta “Els dos projectes de Pompeu Fabra”, el 4 de juliol a la Seu d’Urgell; Ramon Sistac enfoca “Pompeu Fabra des de Lleida”, el 22 de juliol, a Alcoletge; Jordi Manent descriu dues vessants importants de Fabra: el “lingüista excepcional i el personatge cívic”, el 7 de setembre a Balaguer i el 13 de setembre a Vilassar de Mar, i M. Rosa Lloret “descobreix el mestre Fabra, vist pels seus alumnes”, el 20 de setembre a Tremp.

  L’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” fa ruta estiuenca per dotze poblacions catalanes. Tortosa l’acull dues vegades: a la Biblioteca Marcel·lí Domingo i als Serveis Territorials de Cultura; la Seu d’Urgell, a la Biblioteca Sant Agustí; l’Arboç, a la Biblioteca Municipal; Cabrera de Mar, a la Biblioteca Ilturo; Pineda de Mar, a la Biblioteca Serra i Moret; Cunit, a la Biblioteca Municipal Marta Mata; Alcoletge, al Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil Ermengol Piró; Malgrat de Mar, a la Biblioteca la Cooperativa; Tarragona, a les dependències del Centre de Normalització Lingüística; Palau-solità i Plegamans, a la Masia de Can Cortès; Balaguer, a la Sala d’exposicions de l’Ajuntament, i Vilassar de Mar, a la Biblioteca Ernest Lluch. Tretze exposicions que serveixen com a reclam estival per aprofundir en la vida i l’obra del “seny ordenador de la llengua catalana”.

  Cabrera de Mar gaudirà de la magnífica interpretació de l’actor i guionista Òscar Intente, que dona vida a pensaments i reflexions al voltant del llegat de Fabra, en el brillant monòleg “Pompeu Fabra: jugada mestra!”.

  En global, es tracta d’un estiu que permet combinar les vacances amb la commemoració i la redescoberta d’un personatge tan il·lustre per a la memòria col·lectiva catalana dels últims temps.

  El fruit del treball en xarxa

  L’esforç transversal de la Direcció General de Política Lingüística, els Serveis Territorials de Cultura de les delegacions de Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre, i el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través dels centres de normalització lingüística de Lleida, Tarragona, el Maresme, Sabadell i les Terres de l’Ebre, han fet possible mantenir viva l’activitat fabriana durant els mesos d’estiu.

  Ha estat imprescindible, també, l’aportació i el suport de les biblioteques o altres espais municipals de cada territori, que han contribuït en l’organització dels actes, cedint els espais corresponents.

  Any Fabra

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

C. Sant Adrià, 20
Recinte Fabra i Coats
Antic edifici d’oficines, 1r pis

 

Horari d’atenció:

De dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

 


Recursos lingüístics en línia