• La inscripció de 24.000 persones aquest setembre constata l’interès creixent pel català

    Incrementen un 13 % les inscripcions als cursos inicials, adreçats a persones sense cap coneixement de la llengua catalana, i un 4% les inscripcions dels cursos bàsics, per a persones que volen resoldre habilitats comunicatives quotidianes.

    Les matrícules d’aquesta tardor dels cursos de català 2018-2019 continuen mostrant la tendència a l’alça dels darrers anys, reflectida sobretot en la demanda de cursos per a persones no catalanoparlants.

    Amb un increment del 7 % de l’oferta de cursos presencials, que han passat de 1.060 el setembre de 2017 a 1.132 aquest setembre, i amb una modalitat de cursos en línia cada cop més reforçada, el nombre de matrícules global d’aquest període d’inscripcions ha assolit la xifra dels 24.000 inscrits.

    Assoliment notable de la línia estratègica del Consorci per a la Normalització Lingüística

    La inscripció de cursos inicials -per a persones sense cap coneixement ni parlat ni escrit de la llengua- ha incrementat un 13 % respecte del mateix període de l’any passat. Així, de les 1.788 inscripcions del setembre de 2017, s’ha arribat a les 2.014 d’enguany. Pel que fa als cursos de català bàsic, l’increment és del 4 %: de les 11.991 inscripcions s’ha passat a les 12.497. Dades molt rellevants, atès que el nombre de cursos de català inicials i bàsics suposa un 60,5 % del total de l’oferta de cursos d’aquest setembre.

    Aquest reforç dels cursos inicials i bàsics, refermat per les accions que es desenvolupen als 22 centres de normalització lingüística per fidelitzar la continuïtat dels alumnes en l’itinerari d’aprenentatge, es tradueix en resultats molt satisfactoris justament en els nivells posteriors.

    En aquest període de matrícules, doncs, també es constata una pujada important dels cursos de nivell elemental (un 15 %), sempre tenint en compte que l’oferta de cursos d’aquest nivell (128 en total) és molt inferior a l’oferta de cursos inicials i bàsics (700 en total) i representa, només, un 9,5 % del total de l’oferta de cursos.

    Aquesta fotografia de resultats reforça l’orientació del Consorci per a la Normalització Lingüística cap als plantejaments establerts en les línies d’actuació per al 2018, que aposten per la necessitat de centrar l’atenció prioritàriament en el servei a les persones no catalanoparlants, sense coneixements de llengua o amb poques habilitats comunicatives en català, amb l’objectiu que tothom pugui relacionar-se en català en les situacions quotidianes i sobretot millorar les opcions d’ocupabilitat en l’àmbit laboral.

    Els cursos en línia també creixen

    Les inscripcions als cursos de català en línia (que són 2.147 dels 24.000 totals) també experimenten un creixement important del 15 % respecte al setembre de 2017.

    La mostra permet observar l’alça significativa de l’interès pels cursos de català superior en aquest format, que passen de 211 inscripcions a 298 (amb un 41 % d’increment).

    També en la modalitat en línia, els cursos de català elemental marquen un resultat positiu, amb una pujada del 36 % (de 111 inscripcions a 151).

    El proper període d’inscripcions dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística serà durant el desembre i inici de gener de 2019. Més informació, a l’apartat “Cursos de català” el web del Consorci.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia