• El CNL de Barcelona promociona els jocs en català al Festival Dau i una andreuenca guanya un dels lots de jocs en català que se sortejaven

  El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona va ser present per cinquè any consectiu al Festival de jocs DAU que es va fer al recinte de la Fabra i Coats durant el cap de setmana del 24 i el 25 de novembre. El Centre va tenir un estand amb una mostra dels jocs en català que es poden trobar al mercat i va informar sobre el programa I tu, jugues en català?.

  Enguany, es van organitzar dos jocs de llengua: una reedició del concurs Si l’encertes, l’endevines, en què calia omplir una butlleta amb les frases fetes representades en 15 imatges repartides per tot el recinte; i el concurs “En quines llengües es juga a Barcelona?”, que consistia a trobar noms de llengües en una sopa de lletres gegant exposada a l’estand, fer-se seguidors del compte de Twitter del CNL de Barcelona i fer una piulada amb la solució i l’etiqueta #jojugoencatalà.

  Centenars de persones van participar en tots dos concursos, i entre tots ells es van sortejar lots de jocs, patrocinats per Devir, Vexillum, Sembra, Kibo, Abacus, el Nan Casteller, Nutrigame, KIBO, Kidnelis, Zombi Paella, La fallera calavera, HABA, Guerra de mitos, Baralla Catalana i Lúdilo.

  La guanyadora del sorteig que es va fer al matí és la Lluïsa, andreuenca, que també és molt fidel al concurs de frases fetes “Si l’encertes, l’endevines” que es fa cada any Des de la Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona amb la col·laboració de l’Eix Comercial de Sant Andreu. Felicitats, LLuïsa!

  El CNL de Barcelona també va fer diumenge la sessió “Editar o no editar en català, aquesta és la qüestió” a l’espai per a professionals “Dau PRO“. Hi van participar diversos fabricants i editors de jocs, amb els quals es va poder debatre de manera fructífera sobre les raons de per què editar en català. Una de les conclusions a les quals es va arribar és que el client valora de manera molt clara l’esforç del fabricant i de l’editor per oferir el producte en la seva llengua.

  Programa I tu, jugues en català?

  I tu, jugues en català? és un programa del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que té com a propòsit donar a conèixer i fer visibles els jocs i les joguines en català per tal de fomentar-ne l’ús i el consum. A més, pretén contribuir a l’augment de l’oferta i incentivar la creació i fabricació de nous jocs en català. La iniciativa va néixer el 2012 al CNL de Barcelona i el 2013 es va estendre a tot Catalunya gràcies a la bona acollida que va tenir entre el públic i els professionals del sector.

  Festival de jocs Dau

  Dau Barcelona arriba a la setena edició com un gran festival de participació i de creativitat al voltant del joc de taula. És d’entrada lliure i s’adreça a un públic ampli. S’hi ofereixen jocs de tot tipus i per a totes les edats, amb un espai propi per al joc infantil. El festival se celebra cada any al recinte de la Fabra i Coats i a la plaça de Can Fabra del barri de Sant Andreu. Està organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l’Ajuntament.

  Àlbum de fotos

  Festival Jocs DAU

  Programa “I tu, jugues en català?”

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

C. Sant Adrià, 20
Recinte Fabra i Coats
Antic edifici d’oficines, 1r pis

 

Horari d’atenció:

De dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Els dijous també a la tarda de 16 a 20 h

 


Recursos lingüístics en línia