• Mira l’art!

    El grup de suficiència 2 de la delegació vam realitzar l’activitat Mira l’Art. Aquesta activitat consisteix a crear una història a partir de la imatge d’uns quadres. Els quadres escollits van ser:

    1. Cafè de Montmartre (Santiago Rusiñol)

    2. Flors desfullades (Ramon Casas)

    3. La vicaria (Marià Fortuny)

    4. La noia de la finestra (Salvador Dalí)

    5. La masia (Joan Miró)

    L’activitat va ser molt interessant i profitosa. Podeu veure la gran creativitat dels alumnes a través de les seves històries!

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Raquel

    24 febr. 14
    17:47 #

    Cafède Montmartre (Santiago Rusiñol)

    Títol: Veient passar la vida

    Sóc el Jean, el cambrer del reconegut cafè de París anomenat Montmartre.
    Després de més de vint-i-cinc anys servint cafès, copes…he conegut un munt de personatges molt interessants.
    Us vull parlar de la Marta. La Marta venia cada dia al cafè al voltant de les cinc de la tarda i s’asseia sempre a la mateixa taula, la del fons. Passat deu minuts arribava un cavaller, es miraven furtivament i s’asseia al davant d’ella. Mai parlaven, amb les mirades s’ho deien tot.
    Després de deu anys veient pels meus ulls la mateixa escena, el cavaller no va aparèixer més. No obstant això, la Marta continua venint cada dia a la mateixa hora.

  2. Alejandra

    24 febr. 14
    16:51 #

    Noia a la finestra (Salvador Dalí)

    Títol: SOMNI D’ESTIU

    Un hotel a la vora del mar.
    En una finestra es troba la Maria abocada i mirant el paisatge; una mar en calma, tot el contrari que el seu cor.
    La Maria fa cinc anys que treballa a un petit hotel de Begur. És l’ajudant del cuiner, per la qual cosa disposa de molt poc temps lliure.
    El seu somni és poder viure i gaudir de la mateixa manera que ho fan els seus clientes: mejar fet, banys de sol i de mar, excursions, etc. Però, per damunt de tot això, el seu gran desig és conèixer l’amor de la seva vida.
    Totes les tardes, quan acaba el torn del matí, se’n va a la seva habitació i contemplant el mar des de la finestra es deixa emportar cap a indrets paradisíacs en els quals està acompanyada pel seu príncep blau.
    Així, dia rere dia, la Maria viu amb la il·lusió que algú desconegut aparegui i la porti als llocs dels seus somnis.

  3. Miguel Ángel Santacruz i Maria Jesús Garrote

    24 febr. 14
    16:22 #

    LA MASIA

    Els fets que explicarem van succeir en un poble de la Catalunya central, ara farà cent anys.
    Hi havia una masovera que es va fer rica gràcies a les verdures que plantava al seu hort. Cada vegada que arrencava un enciam les fulles internes es cobrien d’or. Però això només passava a las nits de lluna plena i sempre que es regués la planta i se li cantés una cançó.
    Una nit la seva filla, en veure tota la riquesa que acumulava la mare sense compartir-la amb ningú, va posar-se molt trista i va anar cap a la planta i es va posar a plorar. En sentir-la, la planta es va pansir de tristesa i va deixar de produir or.
    Aleshores la nena, que seguia molt trista, va agafar el tresor que amagava la seva mare i el va portar a la gent més pobra del poble. Quan va tornar a casa tota contenta es va adonar que la planta havia revifat i en apropar-s’hi, la planta li va explicar que el motiu era perquè havia estat generosa amb els altres.
    Des d’aquell dia la seva mare va comprendre que havia de compartir tota la riquesa que generava la planta i és per això que aquell poble mai va tornar a passar gana i tothom hi va ser molt feliç.

  4. Dolors Colom i Francesç Serra

    23 febr. 14
    12:09 #

    Títol: El crim del pati de l´església

    Ningú no sabia qui era la dona trobada morta al pati de l´església. L´havien estrangulada. Era nua, però no s´apreciaven altres senyals de violència. La gent es va esclamar per raó del lloc on la van trobar.
    En principi ningú va donar raó d´ella. La noia era de raça caucàsica; de cabells negres i semblava tenir al voltant dels trenta anys.
    D´ entrada el cas va ser un enigma. Gracies a la col-laboració de la Interpol va ser possible fixar el nom i la nacionalitat de la noia, Yelena, d´ètnia gitana i procedia de Romania.
    La policia va poder relacionar la seva estada a Espanya amb un tràfic de dones joves procedents de l´Europa de l´Est (tràfic de blanques). Pel que es va poder esbrinar, aquesta dona formava part de la cúpula del “negoci”. Semblava que, per divergències entre ells, va tractar de fer-se amb el domini de l´organització, dissortadament no ho va aconseguir. A pesar dels indicis va ser imposible provar la participació d´algú de la banda i el crim va quedar impune.
    Anys més tard, en la captura, per raons direrents, de un altre membre de la banda, es va pogué deduir que l´executor va ser Pepitu Perez, a instancies del cap. En el seu dia la relació entre el botxi i la víctima havia sigut força estreta, raó per la qual el cadàver no havia sigut desfigurat com era d´esperar la manera de procedir d´aquers malfactors.

  5. ANA BELTRAN I AUREA ANGULO

    22 febr. 14
    12:38 #

    1. Cafè de Montmartre (Santiago Rusiñol)

    CAFÈ “TALLAT”

    En el famós cafè de Montmartre, un dia qualsevol a mig matí, en Philip, el nét del propietari el retrat del qual protagonitzava la decoració de la paret principal del local, estava arrepenjat a la barra mostrant el cansament de tants anys de feina. Sovint somiava despert amb la jubilació que estava a prop. Sense adonar-se que en aquell moment estrava al cafè la Montse, clienta habitual i la dona dels seus somnis.
    Assegut, fumant un cigarret, l’esperava llegint el diari el seu germà.
    Aliens a tot això, la Mariona i el Josep estaven asseguts un davat de l’altre compartint la beguda, però aquesta vegada no era com sempre; en Josep li explicava un sopar de duro i la Mariona no s’ho creia.
    No era la primera vegada que la volia enredar, en aquesta ocasió la Mariona estava disposada a trencar peres.
    En Josep insistia en la seva historia: anar-se’n a les Amèriques a fer fortuna, però la Mariona no volia deixar-ho tot per ell, el seu cor estimava a un altre home, i així mateix li va dir:
    -El meu cor ara és del Philip.

  6. mmartinezr

    21 febr. 14
    15:30 #

    Per JOAN HOMS SANTIAGO I ISABEL GUTIERREZ

    TITOL: L´OBSERVADOR DE LA VICARIA DE MARIA FORTUNY QUATRE

    JO OBSERVO UNA SALA MOLT GRAN, DES DEL MEU PUNT DE VISTA BAIX, L´HABITACIÓ ON SÓC ES POT VEURE QUE ES DEL SEGLE XIX I D´UN ESTIL BARROC.
    CONSTA D´UNA PORTA DE FUSTA TREBALLADA, UN QUADRE FOSC, UN ESCUT PENJAT, I SOTA, UN BANC OCUPAT PER GENT QUE OBSERVA ELS ALTRES, UN BRASER AL MIG DE LA SALA, UNA PRESTATGERIA AMB LLIBRES I DAVANT, DUES PERSONES QUE ES TROBEN PARLANT, SENSE INTERESSAR-SE PEL QUE PASSA A LA SALA. TENEN UNA IL.LUMINACIÓ INCANDESCENT. TAMBÉ TENEN A PROP UNA REIXA GUARNIDA QUE TÉ UNA PORTA QUE OCUPA TOTA LA LLARGADA DE L´ESTANÇA.
    ES TRACTA DE LA CASA DEL NOTARI, ON ESTAN REUNIDES DIVERSES PERSONES DE L´ALTA BURGESIA DE L´ÈPOCA PER LA FIRMA D´UN DOCUMENT IMPORTANT QUE ÉS NECESSARI TENIR TESTIMONIS.
    JO, COM A OBSERVADOR, I SERVIDOR DE LA BEGUDA, PUC DEDUIR QUE LA REUNIÓ ÉS PER LA FIRMA D´UN DOCUMENT IMPORTANT, QUE PODRIA TRACTAR-SE DE LA COMPRA O VENDA D´UNS TERRENYS I TAMBÉ L´ACORD D´UN MATRIMONI.

    S2 TITOL. L ´OBSERVADOR DE LA VICARIA DE MARIA FORTUNY.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia