• Inici de la 18a edició del Voluntariat per la llengua de Viladecans amb una visita guiada a la Torre del Baró

    Voluntaris i aprenents van visitar aquest edifici emblemàtic i també el nucli antic de la vila
    Inici de la 18a edició del Voluntariat per la llengua de Viladecans amb una visita guiada a la Torre del Baró El passat 14 de novembre voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua de Viladecans van assistir a una visita guiada a la Torre del Baró a càrrec de Josep Lluís Gallardo, tècnic de l’Ajuntament i especialista en història de la vila.La visita va començar a la sala de plens, on  el conductor de la visita els va parlar de la prehistòria i la història de Viladecans: ibers (amb un poblat no excavat sota l’ermita de Sant Ramon), romans (la vil·la de Sales és sota l’ermita de Santa Maria), visigots, àrabs, la baronia de l’Eramprunyà i d’altres exemples fins a arribar a l’actualitat. A continuació van anar a l’exposició “Pagesos i vilatans: Viladecans al segle XIX”, on voluntaris i aprenents van poder veure fotografies, mobles, eines i estris típics d’aquest període.

    Malgrat la pluja també es va fer una visita comentada pel nucli antic de la població i es van poder veure sitges i façanes representatives de diversos estils arquitectònics, entre d’altres Can Modolell (exemple de modernisme juntament el jardí del mateix nom, les dues palmeres del qual són de la mateixa època) i les restes de l’antiga Masia de Ca n’Escuder.

    Els assistents van mostrar el seu interès per les diverses parts de la visita amb preguntes sobre història, art i condicions de vida dels viladecanencs en les èpoques comentades. Josep Lluís Gallardo va afegir a les respostes algunes anècdotes de la història popular de la vila que van ser molt ben rebudes per tothom.

    Àlbum de fotos

    Notícia al web del CNL Eramprunyà

    Notícia al portal del VxL

    Print Friendly, PDF & Email

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL