• Visita comentada pel nucli històric de Gavà

  Visita comentada pel nucli històric de Gavà

   

  A càrrec de l’Isidre Olivella, voluntari gavanenc del Voluntariat per la llengua 

   

  Dimecres dia 20 de maig va tenir lloc una visita comentada pel nucli històric de Gavà a càrrec de l’Isidre Olivella, voluntari del Voluntariat per la llengua d’aquest municipi.

  El grup es va trobar a l’entrada de la Torre Lluc, actual seu del Museu de Gavà. L’Isidre va començar aquí les explicacions sobre l’època neolítica del municipi, la variscita  -famós mineral de la zona- i la Venus de Gavà. A continuació, voluntaris i aprenents van fer parades a la seu de l’Arxiu Municipal, al mercat, a La Casa Gran, a les cases antigues del carrer de Sant Pere i dels Màrtirs del Setge de 1714, a la Rambla, al carrer del gavanenc Artur Costa, a l’església de Sant Pere i a l’espai municipal American Lake, ubicat al carrer d’ Àngela Roca, gavanenca d’adopció.

  Els records i comentaris d’alguns voluntaris van anar complementant les explicacions del conductor de l’activitat, el qual no es va limitar a les dades històriques dels edificis, sinó que també en va comentar algunes anècdotes.

  Agraïm a l’Isidre Olivella la seva participació en aquesta activitat cultural i de coneixement de l’entorn.

  ENLLAÇOS RELACIONATS:

  1. Notícia al web del CNL Eramprunyà
  2. Notícia al portal del Voluntariat per la llengua
  3. Àlbum de fotos de l’activitat
  4. Petita història d’Àngela Roca a Gavà TV
  5. Blog de l’Arxiu Municipal de Gavà
  6. Piulada al Twitter del CNL Eramprunyà
  7. Notícia al Facebook del CNL Eramprunyà

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL