• 500 VxL van omplir el TNC per celebrar 100.000 parelles lingüístiques

  El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) va acollir el 26 de novembre la celebració de l’assoliment de 100.000 parelles lingüístiques formades en el Voluntariat per la llengua des que es va posar en marxa l’any 2003.
   

  500 VxL van omplir el TNC per celebrar 100.000 parelles lingüístiquesCinc centes persones implicades en el programa (parelles, entitats, establiments, presidents de consell de centre, directors, coordinadors i dinamitzadors dels centres de normalització lingüística des d’on es gestiona) d’arreu de Catalunya van poder gaudir de l’espectacle Molt soroll per no res dirigit per Àngel Llàcer.

  A la celebració, presidida per la Sra.Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, també van assistir el Sr. Antoni Reig (director general de Joventut) i el gerent del CPNL (Sr. Josep Madorell), entre d’altres autoritats.

  Una representació del Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà també va ser-hi present. D’aquesta manera vuit parelles lingüístiques, algunes d’actuals i d’altres d’antigues, van poder gaudir de l’obra i celebrar la fita juntament amb altres parelles lingüístiques de tot Catalunya. Des del CNL Eramprunyà van anar-hi participants de Castelldefels, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans. També es va comptar amb la representació de dues entitats i dos establiments col·laboradors.

  Durant tota la tarda es va poder veure al vestíbul del TNC un vídeo fet per a l’ocasió i també l’exposició “10 anys de VxL: un tast! (2003-2013)”, a la qual s’hi ha afegit un tòtem commemoratiu de les 100.000 parelles. Tot el públic de la Sala Gran del teatre (que té un aforament de 870 persones i estava completament plena) va rebre la nova bossa de VxL amb un tríptic del programa i l’últim exemplar (Mirant al cel) de la col·lecció “Parlem Tu i Jo” destinada a facilitar temes de conversa entre els participants al VxL.

  Tots els assistents van rebre també una bafarada que deia “100.000 VxL gràcies” i que havien d’alçar en acabar l’obra per tal de fer una foto commemorativa i d’agraïment a totes les persones que han fet possible aquesta important xifra de parelles assolida. Els actors del Molt sorol per no res van acabar baixant també al pati de butaques per fer-se la foto amb el públic i participar de la celebració.

  ENLLAÇOS RELACIONATS:

  1. Notícia al web del CNL Eramprunyà
  2. Àlbum de fotos del CNL Eramprunyà
  3. Àlbum de fotos del Facebook del VxL
  4. Vídeo de l’acte
  5. Muntatge fotogràfic de l’acte
  Print Friendly, PDF & Email

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL