• 15 anys de Voluntariat per la llengua

  15 anys de Voluntariat per la llengua, 125.000 parelles lingüístiques, 2 milions i mig d’hores de conversa en català

  El Voluntariat per la llengua (VxL) compleix enguany 15 anys amb 125.000 parelles lingüístiques formades des del 2003. Les dades del 2017, a més, confirmen l’èxit del programa i la seva capacitat per assolir fites importants tant a nivell quantitatiu com qualitatiu.

  Per novè any consecutiu, el VxL va superar les 10.000 parelles lingüístiques, amb 10.015 parelles formades només durant el 2017. Hi va haver 6.185 nous inscrits: 4.277 aprenents i 1.908 voluntaris. El programa va arribar el 2017 a 214 localitats de Catalunya. La modalitat virtual del VxL es va posar en marxa el gener de 2017.

  A més de formar i donar suport a les parelles lingüístiques, el VxL va establir el 2017 un total de 4.423 acords de col·laboració amb entitats i establiments i es van organitzat 1.622 activitats complementàries (com ara visites culturals, clubs de lectura, concerts, recitals poètics, trobades amb escriptors, tallers de teatre, gimcanes, xerrades, conferències…).

  Quant als diferents sectors en què treballa el VxL per atendre col·lectius específics, l’any passat es van formar 2.311 parelles lingüístiques en àmbits com ara el de les entitats, les empreses, la justícia, l’esport, la sanitat i la diversitat funcional o la religiosa.

  ENLLAÇOS RELACIONATS:

  1. Notícia al portal del Voluntariat per la llengua
  2. Nota de premsa del Departament de Cultura
  3. Notícia al web Gencat
  4. Anunci ‘T’agraden les parelles ben avingudes?’
  5. Dades VxL 2017: 15 anys de VxL

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL