• El diari El Punt Avui destaca en portada els 15 anys del Voluntariat per la llengua

  El diari El Punt Avui de dilluns 15 d’octubre es fa ressó de l’assoliment de les més de 125.000 parelles lingüístiques formades pel Voluntariat per la llengua (VxL) des del 2003 amb un destacat en portada, l’editorial i dos reportatges.

  En portada, el diari subratlla la celebració dels 15 anys del VxL i la seva consolidació com a model per difondre la llengua catalana entre les persones que no la tenen com a llengua materna.

  A l’editorial (“125.000 raons pel català“), s’hi pot llegir que el VxL “demostra l’encert d’engegar iniciatives que, més enllà de l’aprenentatge estàndard d’una llengua, posen en contacte persones de diferents cultures amb ganes de millorar la seva integració al país”.

  A “Compartir el català“, un dels dos reportatges que el diari inclou en l’apartat Societat sobre el VxL, s’incideix especialment en l’augment d’aprenents del programa que passen a ser voluntaris per ajudar altres persones que necessiten practicar el català. Aquest és un dels fets que demostra l’eficàcia del programa per poder assolir un nivell oral de la llengua que permeti fer-la servir amb normalitat. L’èxit del programa es pot veure també en l’augment de persones (tant voluntàries com aprenentes) que s’interessen pel VxL any rere any i que fan possible la formació de milers de parelles lingüístiques en modalitat presencial i també virtual. Aquest interès creixent per la llengua es reflecteix també en l’augment dels inscrits als cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística (gestor del programa Voluntariat per la lllengua que impulsa la Direcció General de Política Lingüística).

  Podria viure aquí sense parlar català” és el títol del segon dels reportatges, en aquesta ocasió dedicat a l’experiència d’aprenents i voluntaris com l’Amadou o la Núria, que mai no van ser parella lingüística però que han format una família gràcies, diuen ells, al seu pas pel programa. L’article recull els motius que han portat l’Amadou (senegalès) o la Jarunee (tailandesa) a voler parlar el català i els de la Núria per decidir d’apuntar-se al VxL com a voluntària.

  ENLLAÇOS RELACIONATS:

  Notícia al portal del Voluntariat per la llengua

   

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL