• Protagonista del mes: Teresa, de la cafeteria Leben (Viladecans)

    Entrevistem la Teresa Vadillo, propietària de la cafeteria Leben, establiment col·laborador del Voluntariat per la llengua a Viladecans.

    -Quan es va inaugurar la cafeteria? I d’on surt el nom de l’establiment?

    El proper setembre farà quatre anys que es va inaugurar. Volíem un nom que tingués molta càrrega i que lligués amb el nostre concepte de negoci, amb el que oferim i amb el que som. Leben vol dir ‘vida’ en alemany i és un homenatge al meu pare perquè va estar nou anys treballant a Alemanya en tres feines alhora.

    -La regentes tu sola?

    Sí, la regento jo sola però també hi ha una noia que m’ajuda i que val un imperi. Les dues formem un bon equip. A més, compto amb el suport incondicional de la meva germana i del seu home, que em van ajudar a arrencar el negoci.

    -Quins productes oferiu en aquest establiment?

    No volíem ser la típica cafeteria de croissants i cafès, per això oferim entrepans diferents, per exemple, amb alvocat, formatge fresc i salmó, pastrami, etc. També tenim galetes artesanes d’un obrador especialitzat en pastisseria americana i pastissos que fem nosaltres per consumir aquí o per emportar. A més a més, venem Gelats Sant Croi del pastisser i gelater Albert Roca, que té el títol de Campió d’Espanya de Gelateria Artesana 2022, i disposem d’un racó gourmet on tenim productes que no es poden trobar als supermercats del nostre voltant. Volem ser un petit referent gastronòmic de la ciutat.

    -D’on ve la teva passió per la restauració?

    Ve per tradició familiar. La meva àvia va treballar de cuinera quan va arribar a Viladecans i quan es va casar amb el meu avi van obrir una botiga de queviures. La meva mare, embarassada, ja treballava en una cuina i els meus pares han regentat bars tota la vida. N’han tingut fins a quatre alhora així que jo he crescut amb aquest ofici i per això m’agrada tant la meva feina.

    -Quin tipus de clientela tens?

    Tinc clients que venen a diari que demanen un cafè i un entrepà perquè treballen aquí al costat i han d’esmorzar ràpid però, en general, la meva clientela no busca l’oferta sinó la qualitat del producte. Hi ha persones que venen un cop a la setmana i d’altres que venen més de tant en tant però sempre tornen quan volen un caprici o esmorzar alguna cosa especial i això em fa feliç.

    -Ets membre de la junta del Gremi d’Hostaleria de Viladecans, participes en el Firatast i organitzes diferents esdeveniments gastronòmics a la ciutat. Explica’ns algunes de les iniciatives que dus a terme.

    Fa poc, amb el Gremi, vam organitzar un acte benèfic la recaptació del qual es va destinar a l’ONG World Central Kitchen del xef José Andrés que porta menjar calent a zones de conflicte. En aquest cas, vam recaptar 800 € per a Ucraïna. I, recentment, he fet un racó a la cafeteria amb llibres a 3€ i els diners que aconsegueixi els donaré a la Capsa dels Records, una associació que dona suport les famílies que viuen el dol perinatal. Vull que Leben també sigui un referent social i cultural per als viladecanencs.

    – I ara també t’has adherit al Voluntariat per la llengua. Per quin motiu et vas fer comerç col·laborador del VxL?

    Per aportar alguna cosa més i poder ajudar les persones que volen practicar el català. Jo vinc d’una família catalana però he crescut darrere un taulell en un bar on hi havia clients andalusos, gallecs, extremenys, etc. I a l’escola també hi havia molts nens fills de castellanoparlants. Soc bilingüe i m’agradaria normalitzar les relacions i que no ens venguin conflictes on no n’hi ha. Per cert, si algú detecta que faig algun error que m’ho digui, que jo també estaré encantada d’aprendre.

    -Has tingut alguna anècdota lingüística divertida recentment?

    Últimament, em trobo amb clients de parla anglesa que s’allotgen a hotels del voltant i he de fer un esforç molt gran per poder-m’hi comunicar perquè el meu coneixement de l’anglès és limitat. De tota manera, encara que sigui parlant a poc a poc o amb gestos, al final sempre ens acabem entenent i també ens divertim.

    Agraïm a la Teresa la seva participació i animem el voluntariat i l’alumnat a visitar els establiments col·laboradors de Viladecans: https://www.vxl.cat/establiments

    Si voleu adherir el vostre comerç a la xarxa d’establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua de Castelldefels, us podeu adreçar a vxl.eramprunya@cpnl.cat

    ENLLAÇ RELACIONAT:

    Notícia al web del CNL Eramprunyà

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL