• Protagonistes del mes: Georgina i Amira, del Voluntariat per la llengua de Castelldefels

    Entrevistem la parella lingüística formada per la Georgina i l’Amira, del Voluntariat per la llengua de Castelldefels: No passa res si no sabeu gaire català o si us fa vergonya… la qüestió és poder practicar la llengua! Apunta’t al VxL!

    – Per quin motiu us heu apuntat al Voluntariat per la llengua?

    – Georgina: Jo m’hi he apuntat perquè jo vaig ser aprenenta d’aquest projecte quan estudiava el català i ara que en sé, volia tornar una mica del que em van donar.

    – Amira: Jo m’hi vaig apuntar perquè encara que porto bastants anys a Catalunya no en sé prou i penso que ja està bé, que ara és el moment de tirar-me a la piscina! Com que el meu projecte de vida és quedar-me a viure aquí, penso que és important poder-me comunicar millor amb la gent d’aquí.

    – Quines altres parelles lingüístiques heu tingut?

    – Georgina: Quan era aprenenta, en vaig tenir tres de diferents; totes eren dones… una noia que estava de baixa de maternitat, una altra noia del barri i una senyora gran. De tutora, n’he tingut 3, 2 a Barcelona i ara l’Amira.

    – Amira: La Georgina és la primera parella que he tingut. M’hi vaig apuntar abans de l’estiu i ara estem fent la segona tongada de trobades.

    – A banda de fer una hora de conversa setmanal, hi ha altres activitats en el marc del Voluntariat per la llengua? Us agraden aquestes activitats?

    – A les dues ens va agradar molt poder assistir a la cloenda del curs 2021-2022. Van fer una activitat molt divertida al castell i vàrem aprendre moltes coses sobre la història de Castelldefels.

    – Què és el que més us agrada del VxL?

    – Ens semblen engrescadores les activitats que es fan, per exemple, aquesta tarda participarem en una activitat de jocs en catalans al Servei local.

    Per l’altra banda, a l’Amira li agrada poder triar entre cursos presencials i en línia i entre parella lingüística presencial i virtual.

    – Expliqueu-nos alguna anècdota de les vostres trobades lingüístiques…

    -Hem fet una amistat maca i, a banda de les trobades a què es compromet qualsevol persona que s’inscriu al Voluntariat per la llengua, hem fet alguna sortida a Barcelona a veure l’exposició de Crims al Palau Robert, a Sitges a visitar el Museu Maricel, passejades per la platja, etc.

    – I ja per acabar, què diríeu a les persones que creieu que es podrien inscriure al Voluntariat per la llengua com a aprenents? I als que podrien fer de voluntaris?

    – Us heu d’animar a inscriure-us a aquest programa perquè és una manera molt fàcil de poder començar a parlar en català amb fluïdesa i, a més, coneixereu persones noves que sempre us poden fer alguna aportació positiva.

    No passa res si no en sabeu gaire o si us fa vergonya… la qüestió és poder practicar la llengua!

    Gràcies per la vostra participació, Amira i Georgina!

    Si us voleu inscriure al Voluntariat per la llengua com a voluntaris o aprenents us podeu adreçar a vxl.eramprunya@cpnl.cat

    ENLLAÇ RELACIONAT:

    Notícia al web del Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL