• La campanya “T’agradarà llegir en català” farà arribar revistes a 350 centres sanitaris de Catalunya

    L’objectiu és fomentar la lectura en català i donar visibilitat a l’oferta de revistes en aquesta llengua

    El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i l’APPEC editors de revistes i digitals reprenen la campanya “T’agradarà llegir en català” per distribuir revistes en català a les sales d’espera de centres sanitaris privats d’arreu de Catalunya. L’activitat té el suport de la Secretaria de Política Lingüística. L’objectiu és fomentar la disponibilitat de publicacions en català i acostar als seus usuaris lectures sobre diverses temàtiques en aquesta llengua.

    L’APPEC, amb la col·laboració del CPNL, distribuirà 10.500 publicacions fins a principis de 2024

    Els centres sanitaris que s’han adherit a la iniciativa són 350, repartits per tot arreu de Catalunya on hi ha un dels 22 centres normalització lingüística del CPNL. Aquests centres, gratuïtament i fins a principis del 2024, rebran un total de 30 revistes d’entre tot el catàleg de l’APPEC i es podran subscriure a l’associació per rebre revistes en català i posar-les a disposició dels usuaris.

    Les capçaleres que s’hi han acollit són de temàtica molt diversa (música, gastronomia, esports, història, cultura…) i es poden consultar al portal iQUIOSC de l’APPEC. Hi tindran accés bona part dels 2,4 milions de persones que reben assistència als centres sanitaris de titularitat privada de Catalunya. La població del país que disposa de doble cobertura sanitària suposa un 31 % del total.

    Les edicions anteriors de la campanya de foment de la lectura “T’agradarà llegir en català” han tingut molt bona acollida. Va començar el 2015 en 101 centres mèdics; es va reprendre el 2019, en 140, i ara, després de la pandèmia, ja hi participen 350 centres, més del doble. A més de centres mèdics, bars i cafeteries o despatxos d’advocats també han format part de la iniciativa prèviament.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL