• 20è aniversari del Voluntariat per la llengua

  El programa de parelles lingüístiques Voluntariat per la llengua (VxL) ha celebrat enguany el 20è aniversari

   

  Aquest 2023 hem commemorat el 20è aniversari del Voluntariat per la llengua, el programa de parelles lingüístiques de la Secretaria de Política Lingüística, que gestiona territorialment el Consorci per a la Normalització Lingüística.

  Trajectòria del Voluntariat per la llengua

  Al llarg de 20 anys, s’han format més de 175.000 parelles lingüístiques i s’han acumulat més de 3 milions d’hores de conversa en català, la qual cosa ha fet que els aprenents se sentin més confiats a l’hora de parlar-lo i ha contribuït a l’ús de la llengua.
  L’any 2017 se’n va posar en marxa la modalitat virtual -les parelles fan les trobades per videoconferència- i des d’aleshores ja s’han creat més de 12.000 parelles lingüístiques.
  Progressivament, el VxL s’ha anat introduint en diferents àmbits, com ara l’empresa, la sanitat, la justícia, l’esport, l’educació i la cultura, la diversitat funcional i la diversitat religiosa, i s’ha adaptat a les necessitats particulars d’aquests col·lectius.

  Celebració al CNL Eramprunyà

  El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Eramprunyà agraeix a tots els voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua que hagin format part de parelles lingüístiques en algun moment d’aquests vint anys en qualsevol dels serveis locals de català del CNL.

  Gràcies, voluntaris i aprenents passats i presents de Castelldefels, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans. Gràcies per participar o haver participat en algun moment de parelles lingüístiques i grups de tertúlies del Voluntariat per la llengua.

  La celebració del 20è aniversari del programa al nostre Centre va tenir lloc el mes de juny. Vam gaudir amb un espectacle de màgia, a càrrec del mag Eduard Juanola, a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, de Castelldefels.

  I ara que acabem un any d’actes commemoratius del Voluntariat per la llengua a tot el territori, des del CNL Eramprunyà us volem desitjar bones festes i un any nou ple de converses lingüístiques en el marc d’aquest programa.

  Continuem!

  …………………………………………………………………………………………………………………………………….

  Si us voleu inscriure al Voluntariat per la llengua, us podeu adreçar a vxl.eramprunya@cpnl.cat

  Notícia al web del CNL Eramprunyà (i galeria de fotos al final de la notícia)

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL