• El programa Voluntariat per la llengua ha constituït 457 parelles lingüístiques el 2014

    El programa Voluntariat per la llengua ha constituit 457 parelles lingüístiques el 2014Al Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà

    Voluntariat per la llengua (VxL), el programa impulsat pel Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ha format 10.189 parelles lingüístiques arreu del territori al llarg de 2014. El programa facilita la pràctica oral del català a aquelles persones que tenen coneixements bàsics de la llengua i volen començar a parlar-la en un context real i distès amb altres persones que l’usen habitualment.

    Del total de parelles lingüístiques formades arreu del territori, 457 s’han constituït al Centre de Normalització Lingüística (CNL) Eramprunyà, als serveis locals de català de Castelldefels, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans i a Santa Coloma de Cervelló, població vinculada al CNL. El nombre de parelles ha significat un petit augment a l’entorn de l’1,6% respecte a l’any anterior.

    Continuant amb les dades del CNL Eramprunyà, un total de 293 persones han participat al programa al llarg de l’any 2014, de les quals 177 són aprenentes i 116 són voluntàries.

    Dels 293 participants de l’any 2014, 154 s’hi han inscrit per primera vegada. Dels 154 nous inscrits, 106 ho han fet com a aprenents i 48 com a voluntaris.

    Cal destacar l’alta participació de les dones, que suposen un 76.45% del total de nous inscrits: en el grup de voluntaris representen el 66.38% i en el d’aprenents, el 83%. Pel que fa a grups d’edat, al CNL predominen els voluntaris d’entre 50 i 65 anys i els aprenents d’entre 40 i 49 anys.

    Durant l’any 2014, el CNL ha establert o continuat acords de col·laboració amb 28 entitats i associacions que ofereixen activitats, espais i difusió del VxL i ha organitzat 88 activitats complementàries de llengua i cultura i de dinamització del programa amb la participació de més de 1.000 persones. També hi han col·laborat 80 establiments comercials que es comprometen a parlar en català i ajudar els participants a practicar-lo.

    El carnet de VxL ofereix 80 avantatges en albergs, museus, teatres, cinemes i altres equipaments culturals de tot Catalunya. A banda, els voluntaris i aprenents també poden accedir a avantatges corresponents a equipaments i establiments del territori al qual estan adscrits.

    ENLLAÇOS RELACIONATS:

    1. Notícia al web del CNL Eramprunyà
    2. Notícia al web Gencat
    3. Total de dades VxL de 2014
    4. Notícia al portal VxL
    5. Notícia al Twitter del CPNL
    6. Notícia al Facebook del CPNL
    Print Friendly, PDF & Email

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL