Arxiu per juny, 2013

  • Estereotips i tòpics en diversitat, un obstacle per la ciutadania democràtica

    Bon dia,

    El proper 4 de juliol tindrà lloc la xerrada “Estereotips i tòpics en diversitat, un obstacle per la ciutadania democràtica” a càrrec de l’antropòleg Rafael Crespo. L’acte serà a les 19 h a la Sala Ramon Fernàndez Jurado de la Biblioteca Central de Castelldefels.

     

    Share

    Article complet

  • Jornada del Pla Educatiu d’Entorn 2012-2013

    Bon dia,

    El proper 27 de juny tindrà lloc la Jornada del Pla Educatiu d’Entorn d’11 h a 14 h a la Sala Ramon Fernàndez Jurado de la Biblioteca Central de Castelldefels. El títol de la Jornada corresponent al curs 2012-2013 és Família, Centre Educactiu i Entorn. En aquest enllaç podeu consultar-ne el programa:

    programa

    Si hi voleu assistir, heu d’emplenar aquest formulari:

    formulari

    Share

    Article complet

  • Cloenda dels cursos de català i del VxL

    imatge 3

    imatge 1

    imatge 2

    Bon dia!

    El passat dijous 13 de juny va tenir lloc la tradicional Cloenda dels cursos de català i del Voluntariat per la Llengua al Castell de Castelldefels.

    Alfons López va donar el tret de sortida a l’acte amb una breu explicació del Castell. A continuació, els assistents van realitzar algunes activitats relacionades amb els tres temes de la Cloenda: l’any Espriu, el Castell i la tasca feta per l’alumnat. Finalment, es van mostrar algunes d’aquestes activitats treballades durant el curs: vídeos, videolits i pregó. Us deixem els vídeos i videolits per si hi voleu fer una ullada:

    Cal destacar, a més, que les proves que es van dur a terme havien estat elaborades per diferents grups dels cursos de català. Una d’aquestes proves va consistir a representar alguns poemes d’Espriu mitjançant estàtues humanes. Les fotografies que encapçalen aquesta entrada en són el resultat.

    L’acte es va cloure amb un refrigeri organitzat per l’alumnat, que va posar punt i final a la Cloenda del curs 2012-2013. Aquí teniu la galeria de fotografies de l’acte: galeria fotografies

    Felicitats a tots per la feina feta i moltes gràcies per fer possible un any més la Cloenda amb la vostra col·laboració i participació!

    Servei Local de Català de Castelldefels

    Share

    Article complet

  • 19a sessió Intermedi 1

    Bon dia,

    Durant l’última sessió us vaig demanar que redactéssiu l’última entrada del curs per al blog. Abans de veure’n el resultat, m’agradaria felicitar-vos per la feina feta i desitjar-vos un molt bon estiu. Us deixo una cançó que m’agrada molt i que fa estiu. 🙂

    Lourdes

    http://www.youtube.com/watch?v=c4-tJi–ikg

    Última entrada del curs

    Sempre parlem de les coses que fem a classe, però fora també fem moltes coses.

    El grup de la classe de català Intermedi 1 els dimarts anem a prendre cafè on hi ha una dona que es diu Rosita que ens atén molt bé. També hem anat d’excursió, a veure els castellers i hem fet una torre entre tots. El dia de Sant Jordi la nostra professora ens va donar un treball d’investigació i vam anar per totes les paradetes de la plaça de l’Esglesia preguntant per l’intercanvi de llibres i pel nom d’escriptors catalans. Com veieu, fem moltes coses. Som un grup molt unit.

    Anònim (trobat a la taula de la professora l’últim dia de classe)

    Share

    Article complet

  • 19a sessió Elemental 1

    http://www.youtube.com/watch?v=c4-tJi–ikg

    Bon dia,

    Aquesta és l’última entrada del curs Elemental 1 i és per això que l’heu escrit vosaltres. He fet una bareja de les tres propostes que vau fer. Aquí la teniu!

    Felicitats per la feina feta i gaudia de l’estiu!

    Lourdes

    Bona tarda a tothom!

    Avui és l’última sessió d’aquest curs. Com sempre hem començat corregint els deures, que consistien en l’aplicació dels pronoms de complement directe determinat. Hem repassat el pronom HI.

    A continuació hem entregat el portafoli i hem fet una valoració oral amb la Lourdes de tot el curs. Mentrestant, els altres companys s’han posat a fer exercicis.

    En aquest moment la nostra professora ens ha demanat que redactem l’entrada del blog. Ens ha dividit en grups petits.

    Les classes han estat agradables, amenes i molt participatives. Ens costa pensar i parlar en català. Amb aquestes classes i una mica més d’esforç ho aconseguirem.

    Alumnes E1 del SLC de Castelldefels

    Share

    Article complet

  • 19 sessió Suficiència 2

    D’Imsomnia Cured Here, extreta d’http://www.flickr.com/photos/89093669@N00/6318332423

    Penúltima sessió del curs.

    Primer, vam corregir la resta d’exercicis de derivació.

    gasosa

    cadenat

    rebel·lia

    brusquedat

    trencall

    aterratge

    saviesa

     

    Després, vam mirar el videolit de cada grup. Cliqueu aquí.

    Vam mirar d’ajudar a resoldre uns dubtes de la unitat 1.

    Per cloure la sessió, i el curs, vam fer preguntes per conèixer el professor.

     

    La meva valoració

    Em vau preguntar què feia per estar de tan bon humor. I vosaltres m’ho pregunteu? Val la pena esperar el vespre per compartir dues hores amb vosaltres. Us he de donar les gràcies perquè m’heu facilitat tan la labor i m’heu ajudat a no perdre la il·lusió. A més, em sento un privilegiat en observar les vostres cares quan m’heu mostrat el videolit. Us brillaven els ulls. Quin regal!!

    Share

    Article complet

  • Com mantinc la nota de curs?

    D’Andy Rennie, extreta d’ http://www.flickr.com/photos/29712408@N02/5186777838

    Com que hem aconseguit de ser capaços d’elaborar videolits, també podeu escriure un comentari valorant el vostre progrés. Responeu aquestes preguntes:

    • Quines eren les vostres expectatives?
    • Les heu assolides? Per què?
    • Què us ha aportat el curs?
    • Què hi heu aportat vosaltres?

    Teniu fins al 16 de juny per deixar l’escrit. Mantindreu 5 punts per pregunta que respongueu.

    Share

    Article complet

  • Anem de preestrena?

    De Kersten A Riechers, extreta d’ http://www.flickr.com/photos/22876863@N08/2256561258

    Potser ens hauríem vestit de gala, perquè l’ocasió ho demana. Per ordre de publicació:

    Share

    Article complet

  • 18a sessió Elemental 1

    foto bonaBon dia a tothom!

    L’altre dia vam començar la classe fent un “speed dating”. Crec que es diu així en anglès. Ens va servir per practicar l’expressió oral i fer preguntes per conèixer una altra persona (aficions, feina…) i donar informació sobre nosaltres. Van sortir unes parelles curioses. 🙂 No sé per què el Juan va tenir tan èxit… 🙂

    A continuació, vam enllestir les proves per a la cloenda i vam passar a fer l’autoavaluació. Si no vau venir, aquest és el document que us vaig donar: autovaluació final El primer que vam fer va ser fer una llista amb tot el que hem fet durant el curs. És la foto que encapçala aquesta entrada. Després de posar-la en comú, us vaig demanar que féssiu la 2a part del full de deures a casa i que l’afegíssiu al portafolis. Avui hi farem una ullada. 🙂

    Durant la segona part de la sessió, vam veure el pronom HI. El recordeu? El trobareu a la pàgina 49 del llibre. A més, vam recordar també els pronoms El, LA, ELS i LES.

    De deures, hem de fer els exercicis 3 i 4 (pàg. 29 i 30 del quadernet).

    Fins després,

    Lourdes

    Share

    Article complet

  • 18a sessió Intermedi 1

    Bon dia a tothom!

    Què vam fer dijous passat? Bé, vam començar la classe fent la tasca final de la 2a unitat. Si no vau venir, aquest és el document. avaluació final U2 I1Us vaig demanar que de deures, féssiu la 2a part del document.

    A continuació vam acabar de repassar els continguts de la 2a unitat. Així doncs, tres grups van exposar els continguts que els tocaven: apostrofació, vocal neutra i o/u.

    Pel que fa a l’apostrofació, el Rafa ens va fer una molt bona explicació, oi que sí? 🙂  Si no vau venir, aquest és l’exercici que vam fer. Per què no hi poseu EL, LA o L’?

     

    I aquesta és la solució.

    Abans de l’apostrofació, però, ens van explicar l’ús de les vocals o/u. Ho recordeu? Si voleu practicar, vam fer aquest exercici.

    I la solució:

    Finalment, també vam repassar la vocal neutra (a/e en posició àtona). Aquest és l’exercici que vam fer.

    I la solució.

    Finalment, vam parlar de la cloenda. Avui n’acabarem de parlar. 🙂

    Share

    Article complet


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share