• C2 29a sessió

    Núm. Expedient: 01
    Subdirecció Operativa de la Policia
    Ref: #c2cast19

     

    RELACIÓ DELS FETS:

    18.00 h: Un altre dia. Ja som aquí. Entrem al lloc de la reunió i seiem cadascú a la seva cadira escollida. Poc després, entra el general. Per no perdre el costum, pregunta amb què ens vam quedar de l’última sessió. Respostes diverses, però la majoria coincideix amb l’inquietant programa radiofònic.

    18.05 h: El general ens ordena anar a dormir. Ja sabem què vol dir: canvi d’agents. Jo estava molt tranquil ja que feia tres setmanes havia fet d’agent X. Doncs…sorpresa! El general em toca l’espatlla esquerra. Torno a ser l’agent X. No vaig fer una bona feina i he de repetir? Es realitzen els canvis d’agents Y i Z. Ordena despertar.

    18.10 h: El general es queda observant-nos, té dificultats per fer els grups. Finalment ho aconsegueix. Reparteix l’informe i  comencem la revisió. L’informe d’avui està provocant moltes rialles. El general no ha entregat el paràgraf de les 18.35 hores ni la conclusió. Quin descuit, oi? Finalment, amb la col.laboració de tots, s’ha pogut revisar l’informe.

    18.40 h: Ens posa amb el projector un fragment d’una crònica radiofònica de Patrycia Centeno. El títol és “Si haguessin posat un pal d’escombra en el lloc del rei l’haurien aplaudit igual.” Després d’escoltar-lo un parell de cops, ens explica que avui repassarem la concordança verbal en les oracions condicionals.

    18.50 h: Reparteix un exercici gramatical. Ens diu que ja el podem fer individualment i revisar-lo per parelles. Tot just començar, ens ordena que ens aturem. Comença a escriure a la pissarra i ens dona les pautes per poder sortint-nos-en amb èxit. Mentre estem concentrats completant l’exercici, el general posa diversos fils de colors a terra. Què està preparant? Finalment, anota les solucions a la pissarra. Ha estat un exercici complicat.

    19.20 h: És l’hora del joc. Hi ha fils de colors a terra formant unes zones indefinides. El general ens diu que són illes: França, Cuba, República Txeca, Mèxic i Barcelona. Ordena que ens posem per grups aleatoris, a l’illa que vulguem. Manifesta:” Per culpa del canvi climàtic està pujant el nivell del mar, això provoca l’engoliment de les illes”. Ens anem agrupant, eliminant illes, fins que acabem tots a l’illa de França.

    19.30 h: Arriba un moment molt esperat des de fa molt temps. Ens posa el videoclip de Rosalia mentre reparteix els pàmies. La veritat que el general no és gaire bon pagador. Exigeix als agents puntualitat amb l’entrega dels informes, però  li costa treure els pàmies de la butxaca.

    19.45 h: El general escriu a la pissarra els títols proposats per al programa radiofònic. Ordena que ens aixequem i puntuem de l’1 al 5 per ordre de preferència. Amb 48 punts, el títol guanyador és Macedònia.

    CONCLUSIÓ:

    Tram final d’aquesta aventura. Ja tenim tots ganes de finalitzar i d’haver aconseguit l’objectiu. Per gairebé tots és aconseguir el nivell C2 de català, però hi ha una companya que té un altre objectiu també, l’aconseguirà?

    Agent X

    Praga, 06 de febrer del 2020

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share