Arxiu per febrer, 2011

  • Rodamots. Cada dia un mot

    Avui us presentem un recurs molt interessant. ‘Cada dia un mot’ és un butlletí que envia un breu missatge electrònic diari a totes les persones que s’hi volen subscriure, amb una paraula o expressió de la nostra llengua, amb el seu significat i un exemple d’ús. S’inspira en un dels butlletins més populars d’Internet arreu del món, A Word A Day, que reben diàriament més d’un milió de persones.

    Segons dades de finals del 2010, hi havia més de 18.000 subscriptors! Si us voleu afegir a tota aquesta colla de gent que cada dia saben més coses de la nostra llengua, no ho dubteu: inscriviu-vos-hi! Només cal que visiteu la pàgina http://rodamots.drac.com/alta, ompliu els camps que us demanen i feu clic a Enviar. Començareu a rebre els mots a partir de l’endemà mateix. La subscripció és gratuïta.

    Coneixeu RodaMots? Cada dia una paraula a la vostra bústia de correu electrónic. Ja tenen 16000 subscriptors, i porten 10 anys a la xarxa.

    Article complet

  • Intermedi 2: Arriba la Festa Major

    Com cada any, arriba la festa major de la vostra localitat i l’ajuntament ha demanat la col·laboració a les diverses associacions locals per organitzar-la. Cada associació ha dissenyat la seva proposta de Festa Major i ja gairebé és a punt de començar. Ara, cal que la gent, a més d’estar informada, hi vingui, hi participi i s’ho passi bé. En aquesta tasca elaborareu un comunicat oral que emetreu pels altaveus que la vostra localitat té pels carrers i, també, per la ràdio local. El vostre objectiu és animar el màxim nombre de persones a participar-hi. Aquí els tenim:

    Article complet

  • Nova edició del Voluntariat per la Llengua

    Vols ser voluntari o voluntària per la llengua a Calafell? Pots destinar una hora setmanal a xerrar amb un aprenent de català?

    Doncs ara és el moment, perquè comencem una nova edició del Voluntariat per la Llengua, un programa l’objectiu principal del qual és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. Per això necessitem persones voluntàries, persones majors d’edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre’s a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

    A l’edició passada hi van haver 17 parelles. Si t’hi vols afegir, posa’t en contacte amb nosaltres, al 977 69 90 78.

    Article complet

  • Inscripció als cursos Parla.cat

    Del 7 al 22 de febrer es poden fer les inscripcions als cursos del Parla.cat de modalitat tutorial per al període març-maig de 2011. L’oferta de matrícula és per a tots els cursos i nivells de Parla.cat (des de Bàsic 1 i fins a Suficiència 3) i la gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística. El curs començarà el dia 3 de març. Les places són limitades.

    Recordeu que sempre podeu accedir als continguts de Parla.cat de manera lliure, però sense el suport del tutor, i és un bon complement dels cursos presencials i a distància.

    Per a més informació:

    http://www.cpnl.cat/xarxa/scenlinia/tutoria.html

    Article complet

  • Una trobada amb molt de gust (S2)

    Com a festa de final de curs heu decidit que passareu un cap de setmana en una casa rural. Com que us agrada molt cuinar, la vostra classe ha decidit encarregar-se dels àpats. Hem dividit la classe en grups, i cadascun ha decidit els plats de cada àpat. Però durant la discussió han sorgit alguns dubtes.

    Seguiu llegint…

    Article complet

  • Centre Obert de Català del Vendrell

    De vegades, hi ha alumnes que ens demanen altres recursos amb què poder complementar les classes de català. Naturalment, a Internet i a les biblioteques hi ha molt de material al nostre abast, però el Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix el Centre Obert de Català, al Vendrell. Es tracta d’un espai, amb ordinadors i materials amb paper, especialitzat en l’aprenentatge de la llengua catalana. Els usuaris, a més, tenen una assessora que els pot guiar en l’accés i l’ús dels recursos, de tots els nivells, de manera flexible i individualitzada.

    Tots els alumnes inscrits als cursos de Calafell poden assistir-hi de forma gratuïta.

    L’horari és dilluns i dimecres, de 15 a 19 h, i dimarts i dijous, de 12 a 13.30 h. L’adreça és el Camí Reial, 13-17, tel. 977 664 002 (cocvendrell@cpnl.cat).

    Article complet

  • Cicle de cinema infantil en català al Vendrell

    Ja s’ha confirmat que el mes de març es reprenen les projeccions del CINC, cicle infantil de cinema en català, a diverses poblacions de Catalunya. Al Vendrell,  les projeccions tindran lloc cada dissabte, a partir del 5 de març, a les 16.15 h, al cinema Ocine del polígon les Mates del Vendrell.  Un dels detalls importants és el preu: 3,50 euros. Una bona oportunitat!!

    Podeu consultar més informació sobre el CINC i sobre la cartellera de cinema en català aquí.

    Article complet

  • Inscripcions tancades: cursos actuals

    Ja s’han tancat les inscripcions. Actualment (trimestre gener-abril) els cursos que estan funcionant són els següents:

    • Bàsic 1            Aula Polivalent de Segur       dimarts i dijous           10-12 h
    • Bàsic 2            Dependències de la Platja     dilluns i dimecres        15-17 h
    • Elemental 1            Dependències de la Platja     dilluns i dimecres        10-12 h
    • Intermedi 1    Dependències de la Platja     dilluns i dimecres        18-20 h
    • Intermedi 2      Dependències de la Platja     dimarts i dijous           18-20 h
    • Suficiència 2     Dependències de la Platja     dimarts i dijous           16-18 h

    Pròxim termini d’inscripció:

    • 13 i 14 d’abril: alumnes preferents
    • del 26 al 28 d’abril: nous alumnes
    • de l’11 al 14 d’abril: proves de nivell (és indispensable aportar un certificat o fer una prova a nivell per apuntar-se als cursos)

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius