• Intermedi 3: Rius de tinta

    Un grup de ciutadans i ciutadanes de la vostra localitat que esteu molt conscienciats sobre la importància d’opinar perquè les coses millorin heu creat un nova revista d’opinió en línia, Rius de tinta, feta exclusivament amb les aportacions dels ciutadans sobre temes d’interès col·lectiu com ara el transport públic, el civisme i els serveis públics.

    Aquí teniu els articles d’opinió que heu redactat:

    Seguiu llegint…

     

    Anem i tornem tots junts!

    Els darrers anys, la població de Calafell ha augmentat de manera considerable, i amb ella també ha augmentat el nombre de vehicles. Dit d’una altra manera, hi ha molta gent i molts cotxes i això genera un problema de trànsit intens molt greu. És per això que l’Ajuntament ha posat en marxa un servei de contactes per a conductors que vulguin compartir cotxe.

    Pensem que aquest tipus de transport compartit és molt bo per al poble. En primer lloc, perquè si la gent que hagi d’anar d’un lloc a un altre ho fan amb un mateix cotxe, la circulació serà més fluïda i s’estalviaran benzina i diners. I en segon lloc perquè en haver-hi menys vehicles circulant pels carrers hi haurà menys contaminació i afavorirà el medi ambient.

    Volem felicitar l’Ajuntament per aquesta iniciativa que desitgem que funcioni molt i molt bé.

    Esmeralda i Montse

    ___________________________________________________________

    Prou bretolades!

    Hem estat observant que les voreres de la nostra ciutat estan molt brutes i que els equipaments estan una mica destrossats. Per una banda és obvi que cada vegada els ciutadans tenim menys cura dels equipaments de la nostra ciutat i menys educació dels joves.

    Per altra banda els amos dels gossos no recullen els excrements. Nosaltres proposem cursos d’educació social per als pares i fills, multes tant econòmiques com de treballs socials i més vigilància.

    Per concloure esperem que aquestes mesures serveixin per tenir una ciutat més neta i cívica.

    Susana i Eulàlia

    ___________________________________________________________

    Vols més inversions en equipaments?

    D’un temps ençà la població al municipi de Calafell ha crescut desmesuradament i creiem que els equipaments són insuficients i estan massa dispersos entre els diferents nuclis del poble.

    Per això, la nostra opinió és completament desfavorable.

    Convé destacar que fa uns anys que no es fa cap millora en els equipaments públics i tampoc s’inverteix en noves instal·lacions.

    Així doncs arribem a la conclusió que en aquest municipi s’ha d’invertir més en equipaments públics. Ens mereixem més del que tenim.

    Nicolás, Pepi i Rosa

    ___________________________________________________________

    Ja és realitat!

    Som un grup de ciutadans que voldríem donar la nostra opinió referent a l’estat dels equipaments públics de Calafell, aprofitant que arriba la campanya electoral. Nosaltres pensem que el funcionament dels equipaments públics són correctes encara que es podrien millorar.

    Ressaltem la millora que l’Ajuntament ha fet al nostre poble als parcs, edificis públics, jardins, carrers i sobretot als centres d’atenció primària. Per altra banda demanem l’augment en certes zones de contenidors de reciclatge.

    Volem fer arribar el nostre agraïment pels esforços fets en els equipaments, ara tots hauríem de ser conscients de mantenir-ho.

    Mercè, Carme, Lluïsa i Esther

    ____________________________________________________________

    Agafa el transport públic

    L’altre dia vam escoltar a Ràdio Calafell uns comentaris negatius sobre el nostre transport públic.

    No obstant això, la nostra opinió és diferent de la que sentírem. Pensem que tenim un bon transport públic.

    D’una banda, tenim un bon assortit de mitjans de transport públic: trens, autobusos, taxis… I d’altra banda hem observat que mai s’arriba a la seva saturació, la major part el temps van gairebé buits que no pas plens.

    Malgrat tot, pensem que tot és millorable. Proposem en primer lloc que s’estudiï millorar els horaris dels busos i les combinacions amb el servei de trens. I en segon lloc que es fomenti entre els veïns els avantatges del serveis públics.

    Esperem que el nou consell municipal sigui conscient amb les nostres propostes.

    Cristina, Isa, Razvan i Àlex

    Print Friendly, PDF & Email
    Share

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius