Arxiu per abril, 2012

  • Ja coneixeu l’Optimot?

    Optimot, consultes lingüístiques, és un servei que ofereix la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT. Consta d’un cercador d’informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana.

    Per mitjà de l’Optimot es poden consultar de manera integrada diferents fonts: diccionari de definicions, diccionari bilingüe, criteris lingüístics, diccionari de conjugació verbal, etc. Per exemple: què vol dir “ful“?, com es diu “hombrera” en català?, quina és l’abreviatura de la paraula “baixos“?, com s’escriu el futur del verb “argüir“?, etc.

    Naturalment, l’Optimot també es pot consultar des de qualsevol dispositiu amb accés a Internet (tauleta, mòbil, etc.).

    Article complet

  • Minimarató de lectura

    Ahir, diada de Sant Jordi, un grup d’alumnes de català de Calafell, dels cursos Bàsic 3, Intermedi 3 i Suficiència 2, van participar a la Minimarató de lectura de textos de Pere Calders. L’acte es va celebrar al costat de la Confraria de Pescadors de la Platja de Calafell, entre les 18 i les 19.30 h. Estava organitzat pel CPNL, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament i les biblioteques públiques de Calafell.

    En aquest mateix bloc, podeu visitar l’espai que hem dedicat a Pere Calders.

    I aquí podeu veure fotografies de l’acte.

    Article complet

  • Llenguadrac: un concurs per Sant Jordi

    La Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració del Club TR3SC, celebrarà Sant Jordi amb un concurs de passatemps lingüístics a les xarxes socials denominat Llenguadrac. Adreçat a tots els parlants de la llengua, però especialment als que l’estan aprenent, té un plantejament didàctic i, al mateix temps, vol ser un homenatge a l’enigmista Avel·lí Artís Gener, Tísner, del qual enguany se celebra el centenari del naixement. Es portarà a terme a la pàgina Facebook.com/llenguacatalana i al perfil Twitter.com/llenguacatalana  entre els dies 23 i 27 d’abril.

    El concurs es tracta de resoldre jeroglífics, lletres parladores i endevinalles. Els premis per a les persones guanyadores seran carnets TR3SC, entrades a espectacles i lots de llibres i  productes en català  A més, entre les tres persones guanyadores absolutes de les tres categories se sortejarà una tauleta tàctil Android amb Wifi. Animeu-vos-hi!

    Si voleu veure algun exemple, seguiu llegint:

    Article complet

  • Sorteig de llibres des de Facebook

    Com ja sabeu, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona disposa d’una pàgina a Facebook. Si us en feu seguidors, podreu estar al dia de totes les activitats i novetats del CPNL a través d’aquesta popular xarxa social. I si participeu als concursos que es fan cada mes, podreu guanyar premis interessants.

    Aquest mes d’abril, els alumnes, voluntaris i aprenents del CNL de Tarragona heu de respondre, en forma de comentari, a la pregunta que es formula: “Quin és l’últim llibre que has llegit en català?”. El premi és un llibre de Ferran Torrent o un de l’Empar Moliner. L’admissió de comentaris resposta es tanca el dia 20 d’abril, a les 11.55 del matí, i el sorteig es durà a terme a les 12 del migdia, al Servei de Català de Tarragona.

    Article complet

  • L’estat de salut de la llengua catalana

    La Plataforma per la Llengua ha publicat aquest any un estudi sobre la salut del català: InformeCAT. 50 dades sobre la llengua catalana. Les dades que reflecteix l’estudi demostren que la nostra no és una llengua minoritària, sinó que té una vitalitat notable. És un treball molt clar fàcil de llegir que us recomanem.

    I si voleu, podeu visitar aquesta infografia molt atractiva sobre la salut del català a Internet, fet a per Antaviana.

    Article complet

  • Vols participar al “El gran dictat”?

    El gran dictat” és un programa concurs de TV3 sobre llengua catalana. Tres concursants s’enfronten en quatre proves. Els dos que aconsegueixen més punts es classifiquen per jugar a la prova d'”El gran dictat”, on poden endur-se 1.500 €. Qui escrigui correctament les 15 paraules guanya el pot acumulat. El concursant guanyador participa en el programa següent. Aquí en teniu una mostra.

    Si tens un bon domini del català i vols demostrar-ho, ara és el moment, ja que s’està preparant una nova edició i es busquen concursants. Tan sols cal enviar les teves dades a elgrandictat@tv3.cat o bé trucar al telèfon 93 552 63 89.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius