Arxiu per octubre, 2012

  • Refranys sobre la mort

    La diada de Tots Sants i el dia dels Difunts van molt lligats amb el tema de la mort. És el moment, doncs, de fer una repassada a refranys i frases fetes que parlen de la mort.

    Aquest lloc és molt interessant i molt complet.

    Article complet

  • Nova edició del Voluntariat per la llengua

    Divendres, 26 d’octubre, es va fer al Celler de Cal Bolavà la presentació d’una nova edició del Voluntariat per la Llengua, en la qual participen 15 parelles entre les quals hi ha aprenents espanyols i també de França, Colòmbia, Estats Units, Veneçuela, Cuba i Rússia.

    L’acte va consistir en l’explicació del projecte, la presentació de les parelles participants i el lliurament de material complementari. També es va informar de diversos avantatges de participar en el projecte: entrades gratuïtes a museus, descomptes a espectacles, etc. Hi van assistir l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i la regidora de Cultura, Sandra Suàrez.

    El projecte de voluntariat lingüístic està organitzat per l’Oficina de Català de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística, i té la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Calafell.

    Molta sort a tots ells!

    Article complet

  • Seguiu-nos a les xarxes socials

    El Centre de Normalització Lingüística de Tarragona està present a les xarxes socials. Cada vegada més la pàgina de Facebook té més seguidors que estan al dia de les nostres activitats (CNL Tarragona). I les parelles lingüístiques també poden seguir la informació de la seva activitat a Facebook: Voluntariat per la Llengua Tarragona. I si voleu, podeu visitar el canal Youtube del Consorci.

    Recordeu que l’Oficina de Català de Calafell també difon informació d’interès local a través de Twitter.

    Article complet

  • 50è aniversari del Diccionari català-valencià-balear

    L’any 1962 es va publicar el desè i darrer volum d’un dels diccionaris més importants fets en català: el Diccionari català-valencià-balear. Per això, aquests dies es fan tota mena d’actes per recordar la gegantina tasca d’elaboració que va significar tant per al seu impulsor principal, Antoni M. Alcover, com per al seu continuador, Francesc de Borja Moll. En aquest enllaç podeu veure un breu i instructiu reportatge.

    Si no el coneixeu, és molt recomanable que el fullegeu, amb molta calma, perquè hi trobareu un munt de paraules que potser no apareixen al diccionari normatiu, però que són habituals a la zona on viviu. I a més, hi ha molta informació sobre aspectes culturals: eines, festes, tradicions, refranys, etc. També es pot consultar per Internet: aquí.

    Article complet

  • Cicle de cinema infantil en català

    Aquest mes d’octubre es reprenen les projeccions del CINC, cicle infantil de cinema en català, a diverses poblacions de Catalunya. Al Vendrell,  les projeccions tindran lloc cada dissabte, a partir del 13 d’octubre, a les 16.15 h, al cinema Ocine del polígon les Mates del Vendrell. Les pel·lícules que es podran veure són Ice Age 4 (13 d’octubre), Lorax, en busca de la trúfula perduda (20 d’octubre), Madagascar 3 (27 d’octubre), Brave (indomable) (3 de novembre) i Les aventures de Tadeu Jones (10 de novembre). Un dels detalls importants és el preu: 4 euros. Una bona oportunitat!!

    Podeu consultar més informació sobre el CINC i sobre la cartellera de cinema en català a:
    http://www.gencat.cat/llengua/cartellera

    Article complet

  • Guia de recursos per a l’aprenentatge del català

    El Centre de Normalització Lingüística de Tarragona ha revisat i ampliat la Guia de recursos bibliogràfics i virtuals per a l’aprenentatge i la consulta del català, un esplèndid document que recull, separats en dos blocs (aprenentatge i consulta), els principals materials en paper, CD-ROM i en línia per aprendre català.

    Els materials d’aprenentatge es divideixen en tres blocs: nivells Bàsic i Elemental, nivells Intermedi i Suficiència i nivell Superior. I pel que fa a les eines de consulta, hi ha tres subapartats: diccionaris, qüestions gramaticals i webs. No és una guia exhaustiva, sinó que pretén aplegar els materials que s’ha considerat que poden ser més útils. Al final es donen adreces d’Internet per a qui vulgui seguir buscant més informació.

    Val molt la pena!

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius