Arxiu per gener, 2013

  • 2013: any Espriu

    espriuAquest 2013 es commemora el centenari del naixement de Salvador Espriu, un dels escriptors en català més destacats del segle XX. Al llarg de l’any sentireu que s’organitzen tota mena d’activitats per difondre la seva obra: contes, novel·les, teatre, poesia… Si voleu estar al dia de les activitats previstes i alhora per entrar dins la vida i l’obra d’aquest autor, visiteu la pàgina web que s’ha obert: www.anyespriu.cat.

    Article complet

  • Les normes ortogràfiques fan 100 anys

    normes(2)Avui fa 100 anys que l’Institut d’Estudis Catalans va publicar les Normes ortogràfiques de la llengua catalana, que són la base del català escrit modern i de la normativa vigent a tot el territori de llengua catalana. Són 24 regles que posaven fi a una època d’una certa d’anarquia ortogràfica. No us penseu que la seva implantació fou ràpida ni absoluta, però al final tots els escriptors i publicacions en català les van anar assimilant.

    Juntament amb la Gramàtica catalana (1918) i el Diccionari general (1932), les Normes ortogràfiques són el puntal bàsic del català modern.

    Durant tot aquest any es faran actes commemoratius d’aquesta fet.

    Article complet

  • Verbalíada: un concurs de llengua

    verbalíadaLa Verbalíada és un concurs verbal per a joves de 12 a 18 anys que neix a les biblioteques públiques de Catalunya. A partir del 15 de gener, tots els joves que hi vulguin participar s’han d’inscriure al web Verbalíada i començar a entrenar-se amb jocs de llengua que hi trobaran (i que també els no inscrits poden jugar-hi lliurement). A partir del 4 de febrer els inscrits ja poden començar a jugar oficialment al Columnagrama i tenen de temps fins al 4 de març per establir el seu millor registre. Els millors passen les semifinals i, posteriorment, a la gran final al Casino L’Aliança del Poble Nou de Barcelona.

    “La llengua és una font de plaer. Si hi juguem una mica cada dia la farem créixer.”

    Article complet

  • Vols anar de públic a El gran dictat?

    El gran dictat és un programa de TV3 sobre llengua catalana. Atesa la temàtica, hem pensat que pot ser interessant d’assistir al rodatge d’alguns programes de públic. Per això, hem preparat una sortida per al proper dimecres 30 de maig. El programa posa un autocar que ens recollirà a les 16.30 h i ens tornarà a Calafell cap a les 22 h (horaris per confirmar). També ens oferirà un berenar i animació.

    És una activitat especialment indicada a alumnes i parelles lingüístiques, però també està oberta a la població general (cal tenir, això sí, com a mínim 7 anys).

    Les persones interessades us heu de posar en contacte amb la nostra Oficina abans del 21 de gener (977 699 078 – calafell@cpnl.cat).

    Article complet

  • Descomptes a espectacles

    Gràcies a un conveni signat entre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) els alumnes de català i els voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la Llengua (VxL) tenen un descompte del 20% en el preu de les entrades als espectacles que programin. Per beneficiar-se d’aquest avantatge, cal presentar el carnet d’alumne o el de participant del programa VxL en el moment de comprar les entrades.

    Prop de Calafell, hi ha el teatre Casal de Vilafranca i el Centre de Llorenç del Penedès. Consulteu la programació d’espectacles de gener a juny, segur que en trobeu més d’un d’interessant, i aprofiteu-ho!

    Article complet

  • Intercat, recursos per als aprenents de català

    Intercat és un conjunt de recursos electrònics per aprendre la llengua i la cultura catalanes. Tot i que està pensat especialment per a estudiants de mobilitat que visiten les universitats catalanes, és molt interessant per al públic en general. Hi trobareu moltes possibilitats per aprendre català i, sobretot, molts llocs on submergir-se de ple en la cultura catalana. No us ho perdeu.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius