Arxiu per febrer, 2013

  • Visita a la Biblioteca i presentació de l’Espai del Català

    Espai del català La Biblioteca Ventura Gassol i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) presentaran aquest dimarts, 5 de marça les 11.15 h, l’Espai del Català. Es tracta d’un racó de la Biblioteca que reunirà tots els materials d’aprenentatge de català del seu fons, a més d’un lot de llibres que el CPNL ha cedit en dipòsit. D’aquesta manera, les persones interessades a aprendre català de manera autònoma tindran al seu abast en un sol espai els materials essencials.

    A més de la presentació, prèviament els alumnes assistents podran fer una visita guiada per les seccions de la biblioteca i conèixer tots els serveis que s’ofereixen.

    La iniciativa neix de l’acord de col·laboració firmat aquest mes de febrer entre ambdues entitats. A l’acte hi assistiran l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i la regidora de Cultura, Sandra Suàrez.

    Article complet

  • Visita a l’exposició “Cançons de la roda del temps”

    OLYMPUS DIGITAL CAMERAEl dijous 21 de febrer, un grup de 30 alumnes dels cursos de català de diferents  nivells de Calafell van assistir a la visita guiada a l’exposició “Cançons de la roda del temps”. La visita va comptar amb les explicacions de l’artista Joan Descals, un dels membres del Grup Polièdric, autors de les obres exposades. Descals va explicar l’activitat del grup d’artistes que representa i, sobretot, la manera com s’havien inspirat per crear les obres. També va resumir el tema dels 12 poemes que integren les “Cançons de la roda del temps” de Salvador Espriu i la seva obra en general. Podeu veure fotos de la visita aquí.

    El Consorci per a la Normalització Lingüística s’ha adherit a la celebració de l’Any Espriu i durant tot l’any ha programat diverses activitats al voltant de la seva vida i la seva obra. A Calafell s’ha començat amb aquesta visita i es continuarà amb altres actes al llarg dels propers mesos. Totes les activitats es poden seguir en aquest bloc, a la pestanya superior “Any Espriu”. A més, setmanalment es van publicant apunts sobre la relació d’Espriu amb Calafell.

     

    Article complet

  • Premi de cartes d’amor

    cartes amorJa fa 20 anys que a Calafell s’organitza un concurs que en el seu moment era del tot original: un concurs de cartes romàntiques o d’amor. Des d’aleshores cada any s’han presentat més de 200 originals que mostren totes les cares de l’amor: amors prohibits, impossibles, apassionats, serens, madurs, plàtonics, arrauxats, de joventut… Amor a una persona, a un país, a un passat… El requisit fonamental és que ha de ser en format carta, i amb un màxim de dues pàgines d’extensió. Aquí trobareu les bases completes. I aquí podeu llegit la publicació que recull les cartes premiades del concurs de l’any 2012.

    El límit per a la presentació de treballs és el dia 15 de març. Us hi animeu?

    Article complet

  • Cicle de cinema infantil en català

    CINC_2013_gen_250Aquest dissabte es reprenen les projeccions del CINC, cicle infantil de cinema en català, a diverses poblacions de Catalunya. Al Vendrell,  les projeccions tindran lloc cada dissabte, a partir del 16 de febrer, a les 16.15 h, al cinema Ocine del polígon les Mates del Vendrell. Les pel·lícules que es podran veure són Ice Age 4 (16 de febrer), Les aventures de Tadeu Jones (23 de febrer), Hotel Transsilvània (2 de març), L’origen dels guardians (9 de març) i En Ralph, el destructor (16 de març). Un dels detalls importants és el preu: 4 euros. Una bona oportunitat!!

    Podeu consultar més informació sobre el CINC i sobre la cartellera de cinema en català a: http://www.gencat.cat/llengua/cartellera

    Article complet

  • 14 noves parelles lingüístiques

    imagesAquesta setmana comencen a caminar 14 parelles lingüístiques en la segona edició de l’any del Voluntariat per la Llengua de Calafell. La majoria repeteixen de l’edició anterior, però n’hi ha 4 de noves.

    A més de la seva activitat prinicpal, que és la de trobar-se una hora a la setmana per xerrar en català, aquestes parelles poden gaudir dels descomptes a activitats lúdiques i culturals de tot Catalunya.

    Molta sort a tots ells!

    Article complet

  • Convocatòria per obtenir certificats oficials de català

    imatge casella_seleccio_fons transpAvui 8 de febrer és el primer dia que es poden presentar les sol·licituds per fer les proves de català de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat. La superació d’aquestes proves permet obtenir els certificats oficials de coneixement de llengua catalana: bàsic, elemental, intermedi, suficiència i superior.

    La data límit és el dia 27 de febrer i la sol·licitud es pot presentar per Internet (Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat) o presencialment a les oficines de la DGPL. Les proves es desenvoluparan entre el 4 de maig i el 8 de juny.

    Per a més informació feu clic aquí.

    Article complet

  • La nostra visita a El Gran Dictat

    dictatSi feu clic aquí podreu veure les fotografies que vam fer de la nostra sortida a fer de públic al prograna El Gran Dictat de TV3. Recordeu que els dos programes s’emetran a partir del dia 5 de juliol.

    Article complet

  • Els alumnes del B2 ens saluden

    Aquí teniu un vídeo amb la salutació i el convit que ens fan els alumnes del nivell Bàsic 2 de català de Calafell.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius