Arxiu per juny, 2014

  • Acaba la temporada de la secció de català “Correctament”

    OLYMPUS DIGITAL CAMERAAquest mes de juny ha acabat la temporada de la secció “Correctament”, produïda per l’Oficina de Català de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). La secció és fruit de l’acord de col·laboració entre el CPNL i Calafell Ràdio, i s’inseria dins el programa matinal “L’aparador”, conduït per Marta Rius, cada dimarts a les 9.30 h.

    Al llarg de les 37 edicions que s’han emès des del setembre passat, Amàlia Huete i Lluís Tetas, conductors del programa i tècnics de l’Oficina de Català, han tocat diversos temes (ortografia, gramàtica, lèxic, fraseologia, refranys…), sempre amb esperit divulgatiu i un to amable. A més, l’espai ha comptat amb la participació d’alumnes de diferents cursos i parelles lingüístiques que han explicat la seva experiència.

    L’índex de tots els programes es pot consultar en aquest mateix blog, a la pestanya “Correctament” i hi ha la possibilitat d’escoltar-los quan es vulgui i on es vulgui des del blog gràcies al servei de ràdio a la carta de l’emissora.

    Article complet

  • Cloenda dels cursos de català

    El divendres 13 de juny es va fer l’acte de cloenda dels cursos de Cal Bolavà, entre els quals s’inclouen els cursos de català. Enguany hi ha hagut un total de 264 inscripcions de tots els nivells, en la modalitat presencial i a distància.

    A l’acte es va posar un marxa un audiovisual amb imatges del curs, que es podrà veure al llarg de tota la setmana projectat al Celler, al costat d’una exposició de material informatiu dels cursos. També es va fer un acte de reconeixement per als voluntaris que aquest any han cedit part del seu temps a xerrar en català amb alumnes dins del programa del Voluntariat per la Llengua. Finalment, es va lliurar el Premi a la lectora més voraç, que va recaure en Teresa Agustín, en motiu d’haver estat l’alumna que ha llegit i ha comentat més llibres de lectura fàcil disponibles a les aules.

     

    Article complet

  • Es crea una xarxa d’establiments compromesos amb l’ensenyament de català

    OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn total de 36 establiments dels nuclis de Calafell, la Platja i Segur han signat un acord amb el Consorci per a la Normalització Lingüística per col·laborar en l’ensenyament del català al municipi. Concretament, s’han compromès a garantir que les persones que hi entrin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que ho facin amb dificultat.

    Els destinataris són alumnes dels cursos de català de Calafell i la comarca i participants del programa del Voluntariat per la Llengua. L’equip de professors recomana molt que els alumnes facin pràctiques lingüístiques en entorns reals i aquesta iniciativa és una oportunitat ideal per poder-ho fer.

    Els establiments adherits a la xarxa s’identifiquen gràcies a un adhesiu Ahesiu establiment col·laboradorcol·locat en un lloc visible de l’aparador. També  s’ha editat una guia impresa en paper i en digital on apareixen tots els establiments (www.vxl.cat i www.cpnl.cat/xarxa/cnltarragona).

    El projecte ha comptat amb la col·laboració del Departament de Comerç de l’Ajuntament i les associacions Fòrum Calafell i Associació de Comerciants Segur Centre.

    Article complet

  • Activitats didàctiques sobre Vinyoli i Barral

    Aprofitant que enguany se celebren els anys Vinyoli (en commemoració de centenari del naixement de Joan Vinyoli) i Barral (en els deu anys de la mort de Carlos Barral), s’han organitzat a les aules de català del Consorci per a la Normalització Lingüística a Calafell diverses activitats didàctiques. L’objectiu era conèixer la vida i l’obra d’aquests dos escriptors i aprofundir en la interpretació i el gaudi de textos literaris, a més d’aprendre vocabulari.

    Els alumnes del grup de Suficiència 3 van preparar una exposició oral en grup sobre la vida i l’obra de cada escriptor i en la qual es van llegir i comentar 2 poemes  de Vinyoli i 2 fragments de textos de Barral. Posteriorment, van plasmar tota la feina en un pòster digital (BarralVinyoli).

    Per pòster Vinyolipòster Barralla seva banda els alumnes del nivell Elemental 3 van llegir tres poemes de Vinyoli i van contrastar opinions sobre la seva interpretació.

    Aquestes activitats s’afegeixen a altres dues iniciatives que s’han desenvolupat aquest trimestre: el Dia Mundial de la Poesia (21 de març) i la Minimarató de lectura per Sant Jordi, en què alumnes i altres participants van llegir públicament poemes i textos seus.

    Article complet

  • Models de proves oficials B3, E3 i S3

    Des de fa uns dies, tots els aprenents de català dels cursos oficials (bàsic 3, elemental 3 i suficiència 3) podeu descarregar-vos un model de la prova d’assoliment que haureu de fer aquest mes de juny. Per fer-ho, aneu a aquesta pàgina i feu clic a la prova que us interessi. També podeu descarregar el model de correcció.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius