Arxiu per maig, 2015

  • Alumnes de català fan pràctiques lingüístiques al mercat de Calafell

    Aquest dijous, 28 de maig, els alumnes del curs de català de nivell Bàsic 1 han visitat el mercat de Calafell. La sortida ha servit per poder practicar fora l’aula els coneixements adquirits de vocabulari de l’alimentació i conversa bàsics. A la visita hi han participat un total d’11 alumnes i han visitat la fruiteria, la peixateria, la carnisseria, pesca salada i el forn de pa.

    L’activitat s’emmarca dins de les pràctiques lingüístiques a la Xarxa d’establiments col·laboradors que fan tots els alumnes de català de Calafell,  i també dins de la programació d’activitats complementàries que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amb la intenció que coneguin el patrimoni del municipi i practiquin el català fora de l’aula.

     

    Article complet

  • S’amplia la xarxa d’establiments compromesos amb l’ensenyament de català   

    OLYMPUS DIGITAL CAMERADurant aquest mes de maig, 17 establiments dels nuclis de Calafell, la Platja i Segur han signat un acord amb el Consorci per a la Normalització Lingüística per col·laborar en l’ensenyament del català al municipi. Concretament, s’han compromès a garantir que les persones que hi entrin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que ho facin amb dificultat.

    Aquests establiments s’afegeixen als 32 que la van crear el maig del 2014, de manera que actualment la Xarxa d’Establiments Col·laboradors està composta per 49 establiments.

    Els destinataris són alumnes dels cursos de català de Calafell i la comarca i participants del programa del Voluntariat per la Llengua. L’equip de professors recomana molt que els alumnes facin pràctiques lingüístiques en entorns reals i aquesta iniciativa és una oportunitat ideal per poder-ho fer.

    Els establiments adherits a la xarxa s’identifiquen gràcies a un adhesiu col·locat en un lloc visible de l’aparador. També  s’ha editat una guia impresa en paper i en digital on apareixen tots els establiments.

    Article complet

  • Més parelles lingüístiques

    20150506_184316

    Alguns dels nous participants d’aquesta edició

    Ahir dimecres, 6 de maig, van començar a caminar noves parelles lingüístiques. En total, fins al mes de juliol, 5 parelles són les que es trobaran una hora a la setmana per conversar, de manera que l’aprenent de català podrà practicar allò que aprèn a classe i la persona voluntària farà un servei a la comunitat i aprendrà coses de països com Rússia, Colòmbia, País Basc, Brasil, etc.

    Qualsevol persona, voluntària o aprenent, pot començar a participar en qualsevol moment de l’any, inscrivint-se a la nostra oficina (977 699 078) o bé a través del web del programa Voluntariat per la Llengua.

    Article complet

  • Nous tallers per treballar en català

    60-1582Fins al 8 de maig hi ha temps per inscriure’s a la darrera tanda de tallers que a Calafell organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el suport de l’Ajuntament de Calafell.

    Concretament, per a aquests mesos de maig i juny es farà un taller de  recursos lingüístics a la xarxa, amb l’objectiu de donar a conèixer totes les eines lingüístiques disponibles a Internet que ajuden a treballar en català (diccionaris, traductors, correctors, etc.). I també un innovador taller per aprendre a redactar cartes i correus electrònics, en què es donaran idees perquè les comunicacions escrites siguin més efectives.

    Les inscripcions es fan a Cal Bolavà (av. Generalitat, 1) fins al 8 de maig, de 9 a 2 del matí, i dimarts i dijous 4 a 7 de la tarda. El telèfon d’informació és el 977 699 078.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius