Arxiu per febrer, 2016

  • Lectura de diaris en diferents llengües maternes

    Vídeo resum de l’acte del passat 23 de febrer amb els alumnes de català de Calafell a la Biblioteca Ventura Gassol celebrant el dia Dia Internacional de la Llengua Materna. Els alumnes van llegir diversos fragments de diaris de tot el món en les llengües maternes respectives.

    Article complet

  • Resum dels actes del Dia Internacional de la Llengua Materna a Calafell

    El Dia Internacional de la Llengua Materna s’ha celebrat aquest any a Calafell de diverses maneres. Per una banda, s’han fet diverses activitats a les aules, per exemple ensenyar a saludar, presentar-se i agrair en totes les llengües maternes dels alumnes de l’aula.

    També s’ha muntat (i encara es pot visitar) una exposició de diaris de tot el món. Concretament 37 diaris, escrits en 25 llengües i 7 alfabets diferents. Aquesta exposició es pot visitar al vestíbul de la Biblioteca Ventura Gassol de Calafell (aquí).

    Finalment, el dia 23 es fa ver una visita guiada a la biblioteca i diferents alumnes van fer una lectura d’un fragment d’un dels diaris exposats en la seva llengua. Aviat us presentarem un vídeo, però de moment aquí teniu unes quantes fotografies:

     

     

    Article complet

  • Torna el Voluntariat per la Llengua

    Aquest mes de febrer a Calafell han començat a caminar 17 noves parelles del programa del Voluntariat per la Llengua (VxL). Cada parella, formada per un aprenent de català i una persona voluntària, queden una hora a la setmana per practicar el català oral. Algunes d’aquestes parelles s’agrupen als punts de trobada, que són el Centre Cívic Cinema Iris i la Biblioteca Ventura Gassol, per fer tertúlia i practicar en grup.

    El programa admet noves incorporacions en tot moment, tant d’aprenents com de voluntaris. Podeu trucar a la nostra Oficina (977 699 078) o inscriure’s al web www.vxl.cat.

    Article complet

  • Torna el cinema infantil en català al Vendrell

    untitledJa han tornat les projeccions del CINC, cicle infantil de cinema en català, a diverses poblacions de Catalunya. Al Vendrell, les projeccions tenen lloc cada dissabte, a les 16.15 h, al cinema Ocine del polígon les Mates del Vendrell. Les pel·lícules que es podran veure a partir de dissabte són Del revés (20 de febrer), Home: llar dolça llar (27 de febrer) i Atrapa la bandera (5 de març), Hotel Transsilvània 2 (12 de març) i Charlie Brown i Snoopy (19 de març). Un dels detalls importants és el preu: 4,20 euros. Una bona oportunitat!!

    Podeu consultar més informació sobre el CINC i sobre la cartellera de cinema en català en general aquí.

    Article complet

  • Dia Internacional de la Llengua Materna a Calafell

    diarisCom cada any, l’Oficina de Català de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística celebra amb tots els alumnes de català el Dia Internacional de la Llengua Materna. L’objectiu és posar en valor la llengua materna de cadascú i, també, el plurilingüisme. Per això, a més de activitats pedagògiques que es faran a les aules, s’han programat diversos actes.

    En col·laboració amb la Biblioteca Ventura Gassol, s’ha organitzat una exposició de diaris de tot el món escrits en 25 llengües diferents, en 7 alfabets diferents, originaris de 37 països. L’exposició es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca en l’horari d’obertura habitual.

    I per altra banda, el dimarts 25 de febrer, a les 11 del matí, els alumnes de tots els cursos de català visitaran l’exposició i llegiran, cadascú en la seva llengua, un fragment del diari del seu país. I en acabat, es farà una visita guiada per les instal·lacions i els serveis de la Biblioteca.

    Article complet

  • Oberta la convocatòria per obtenir certificats oficials de català

    imatge casella_seleccio_fons transpAvui 5 de febrer és el primer dia que es poden presentar les sol·licituds per fer les proves de català de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya. La superació d’aquestes proves permet obtenir els certificats oficials de coneixement de llengua catalana: bàsic, elemental, intermedi, suficiència i superior.

    La data límit és el dia 24 de febrer i la sol·licitud es pot presentar per Internet (a l’apartat Tràmits de Gencat.cat) o presencialment a les oficines de la DGPL. Les proves es desenvoluparan entre el 7 de maig i l’11 de juny.

    Per a més informació feu clic aquí.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius