Arxiu per juny, 2017

  • Creix la xarxa d’establiments col·laboradors

    Durant aquests mesos de maig i juny, hem actualitzat la llista d’establiments col·laboradors de Calafell. Es tracta d’establiments que s’han compromès a atendre els nostres alumnes en català, encara que el parlin amb dificultat, per afavorir el seu aprenentatge. Aquest és un projecte transversal del CPNL, atès que es pretén incidir sobre bons usos en el món del comerç, afavorir el coneixement de l’entorn, acostar el comerç local als aprenents de català i facilitar que l’alumne practiqui allò que aprèn a l’aula en contextos reals.

    La nova edició de la llista d’establiments col·laboradors s’ha actualitzat donant de baixa alguns establiments tancats i incorporant-ne 13 de nous. En total, ara hi ha 62 establiments compromesos amb l’ensenyament de català, que es poden identificar per la presència d’un adhesiu. La llista es pot anar ampliant si hi ha altres establiments que s’hi volen afegir.

    Article complet

  • Cloenda dels cursos de català

    Ahir dijous vam celebrar al jardí de Cal Bolavà la cloenda dels cursos de català que, com cada any, fèiem coincidir amb els actes de final de curs dels cursos de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Calafell. A més de poder comentar la jugada i desitjar-nos un bon estiu, vam aprofitar per fer un acte de reconeixement públic als voluntaris que al llarg del curs han cedit una hora a la setmana a parlar en català amb aprenents. Dalt de l’escenari, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Calafell, M. Lluïsa Lastra, i la directora del CNL de Tarragona, Rosa Ibarz, van donar un obsequi i un diploma de participació als 9 voluntaris del curs.

    Posteriorment, tothom va estar convidat a visualitzar un audiovisual amb imatges dels cursos i de les activitats complementàries i es va informar del curs de conversa que es farà durant el juliol. I finalment, un bon berenar.

    Més imatges, aquí.

    Article complet

  • Una selecció de música en català

    Durant la temporada de col·laboracions al programa “Calafell Matí” de Calafell Ràdio amb Xavier Sanjuan hem escoltat 32 cançons en català, d’artistes tan diversos com la Trinca, Judit Nedderman, Els Pets o Raimon. Totes aquestes cançons les podeu escoltar a la llista pública d’Spotify titulada Espai de català de Calafell Ràdio. Així tal vegada podeu descobrir artistes que canten en català que desconeixíeu. Per què no ho proveu?

     

     

    Article complet

  • S’acaba la temporada de l’Espai de Català a Calafell Ràdio

    Aquesta setmana ha acabat la temporada de col·laboració de l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística amb Calafell Ràdio, al programa Calafell Matí presentat per Xavier Sanjuan, per difondre diferents aspectes de la llengua catalana. Durant 10 mesos (des del setembre de 2016), l’espai ha començat sempre amb una cançó a partir de la qual es comentaven frases fetes, paraules, barbarismes… A més, es difonien recursos en paper i en digital per ajudar-nos en l’ús i l’aprenentatge de català, a més de posar-nos al dia de les activitats dels cursos de català i del CPNL.

    En total s’han produït 32 programes. Les 32 cançons han quedat recopilades a la llista de reproducció Espai de Català de Calafell Ràdio 2016/17 d’Spotify, que constitueix una excel·lent selecció de música en català de qualitat.

    Tots els programes es poden escoltar a la carta a la pestanya d’aquest mateix blog “Programes de ràdio” > “Espai del català“.

     

    Article complet

  • Parelles ben avingudes per practicar el català a Calafell

    Durant aquesta setmana s’han presentat a Calafell les noves parelles del programa Voluntariat per la llengua. Els aprenents d’aquesta edició provenen de diversos punts del territori espanyol i de la resta del món i es trobaran una hora a la setmana per practicar la conversa en català fins al mes de juliol. En total, són 26 persones inscrites al projecte. La majoria d’aquestes parelles practiquen la conversa en parella fent un cafè, passejant, comprant, etc.; d’altres s’agrupen als punts de trobada, que són el Centre Cívic Cinema Iris i la Biblioteca Ventura Gassol, per fer tertúlia i practicar en grup.

    La presentació de les parelles es va fer de manera original a partir de la nova acció promocional del CPNL “Parelles ben avingudes”: cada participant, que tenia un sobre amb un objecte amagat, va saber qui era la seva parella perquè va poder relacionar el seu objecte amb el d’una altra persona: llapis i maquineta, pala de ping-pong i pilota, pasta de dents i raspall, etc. També es va fer el lliurament del material informatiu, a més d’un nou quadern de la col•lecció “Parlem tu i jo. Mou-te” (amb recursos de lectura i conversa) i el carnet del Voluntariat per la llengua (amb una llista dels avantatges).

    El programa admet noves incorporacions en tot moment, tant d’aprenents com de voluntaris. Per apuntar-s’hi cal acudir a l’Oficina de Català de Calafell, situada a Cal Bolavà (av. Generalitat, 1), trucar al telèfon 977 699 078 o inscriure’s al web www.vxl.cat.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius