Arxiu per novembre, 2017

  • Un tomb per la història de la platja de Calafell

    Els alumnes de nivell Intermedi 1 de l’Oficina de Català de Calafell han organitzat una ruta per a un grup d’alumnes (també d’Intermedi 1) de l’Oficina de Català del Vendrell. “Fem un tomb per la història de la platja de Calafell” -títol amb què han batejat la ruta- comença al Sanatori Marítim de Sant Joan de Déu i acaba a l’Hotel Miramar. Més d’una hora i mitja de ruta amb 12 parades en què els estudiants han anat explicant la història recent del nucli de la Platja: des de les nombroses transformacions que hi ha hagut fins a la història de les botigues de pescadors i d’edificis emblemàtics com el Sanatori, el Museu Casa Barral i la Confraria de Pescadors.

    Després han fet algunes dinàmiques per conèixer més els companys de l’altre grup i han aprofitat per fer tertúlia en català. El trimestre que ve s’intercanviaran els papers i els alumnes de Calafell aniran a fer un recorregut pel Vendrell.

    Els estudiants han valorat aquesta activitat -que ha durant cinc sessions- com una gran experiència, ja que han pogut treballar totes les habilitats lingüístiques (escoltar, llegir, escriure i parlar) en una situació i en un entorn reals, fet que ha ajudat a augmentar la implicació i la motivació de l’alumnat.

    Article complet

  • Els alumnes de nivell Intermedi 1 visiten la Confraria de Pescadors de Calafell

    Els alumnes de nivell Intermedi 1 de Calafell han gaudit d’una visita guiada a la Confraria de Pescadors que els ajudarà a treballar la unitat “Fem un tomb per la platja de Calafell” que estan treballant a l’aula i que consisteix a elaborar una ruta per als alumnes dels cursos del Vendrell.

    Gràcies a les explicacions del personal del Calafell Històric de l’Ajuntament de Calafell, els estudiants han pogut endinsar-se en la història del Calafell pescador: han pogut conèixer les feines de mar i les feines de terra, com i on vivien els pescadors, com era el passeig marítim fa 70 anys, quins canvis ha patit la costa daurada, quin argot i frases fetes feien servir els pescadors…

    Ha estat una activitat molt enriquidora que ha permès als aprenents practicar la llengua catalana en una situació real i que els ha apropat al coneixement de la societat catalana i de la història de la població on viuen.

    Article complet

  • Tret de sortida del concurs “I tu, jugues en català?”

    Ahir, 1 de novembre, es va donar el tret de sortida del segon concurs fotogràfic I tu, jugues en català?, que enguany es fa a través de la xarxa social Instagram. Aquest concurs s’allargarà fins al 15 de novembre de 2017.

    Què cal fer per participar-hi i guanyar alguns dels premis que hi ha en joc?

    1. Fer una fotografia que relacioni el joc i la llengua catalana.
    2. Penjar la fotografia a Instagram amb l’etiqueta #jugacpnl. Totes les fotografies s’han de descriure amb una paraula o frase.

    Necessites alguna idea? Aquí trobaràs les fotografies guanyadores de la primera edició.

    Cal tenir en compte que:

    1. Les fotografies han de ser d’autoria pròpia.
    2. Cada participant podrà presentar tantes fotografies com vulgui.
    3. Les fotografies poden tenir els filtres propis d’Instagram.
    4. El perfil on es publiquin les fotografies ha de ser públic (obert, no privat).

    El programa I tu, jugues en català? té com a objectiu donar a conèixer i facilitar l’oferta de jocs i joguines en catalàfomentar-ne l’ús entre els ciutadans, fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles.

    Si necessites més informació, pots visitar el  web del concurs.

     

     

     

     

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius