Els alumnes de nivell Intermedi 1 de l’Oficina de Català de Calafell han organitzat una ruta per a un grup d’alumnes (també d’Intermedi 1) de l’Oficina de Català del Vendrell. “Fem un tomb per la història de la platja de Calafell” -títol amb què han batejat la ruta- comença al Sanatori Marítim de Sant Joan de Déu i acaba a l’Hotel Miramar. Més d’una hora i mitja de ruta amb 12 parades en què els estudiants han anat explicant la història recent del nucli de la Platja: des de les nombroses transformacions que hi ha hagut fins a la història de les botigues de pescadors i d’edificis emblemàtics com el Sanatori, el Museu Casa Barral i la Confraria de Pescadors.
Després han fet algunes dinàmiques per conèixer més els companys de l’altre grup i han aprofitat per fer tertúlia en català. El trimestre que ve s’intercanviaran els papers i els alumnes de Calafell aniran a fer un recorregut pel Vendrell.
Els estudiants han valorat aquesta activitat -que ha durant cinc sessions- com una gran experiència, ja que han pogut treballar totes les habilitats lingüístiques (escoltar, llegir, escriure i parlar) en una situació i en un entorn reals, fet que ha ajudat a augmentar la implicació i la motivació de l’alumnat.
Article complet
Els alumnes de nivell Intermedi 1 de Calafell han gaudit d’una visita guiada a la Confraria de Pescadors que els ajudarà a treballar la unitat “Fem un tomb per la platja de Calafell” que estan treballant a l’aula i que consisteix a elaborar una ruta per als alumnes dels cursos del Vendrell.
Gràcies a les explicacions del personal del Calafell Històric de l’Ajuntament de Calafell, els estudiants han pogut endinsar-se en la història del Calafell pescador: han pogut conèixer les feines de mar i les feines de terra, com i on vivien els pescadors, com era el passeig marítim fa 70 anys, quins canvis ha patit la costa daurada, quin argot i frases fetes feien servir els pescadors…
Ha estat una activitat molt enriquidora que ha permès als aprenents practicar la llengua catalana en una situació real i que els ha apropat al coneixement de la societat catalana i de la història de la població on viuen.
Article complet
Ahir, 1 de novembre, es va donar el tret de sortida del segon concurs fotogràfic I tu, jugues en català?, que enguany es fa a través de la xarxa social Instagram. Aquest concurs s’allargarà fins al 15 de novembre de 2017.
Què cal fer per participar-hi i guanyar alguns dels premis que hi ha en joc?
- Fer una fotografia que relacioni el joc i la llengua catalana.
- Penjar la fotografia a Instagram amb l’etiqueta #jugacpnl. Totes les fotografies s’han de descriure amb una paraula o frase.
Necessites alguna idea? Aquí trobaràs les fotografies guanyadores de la primera edició.
Cal tenir en compte que:
- Les fotografies han de ser d’autoria pròpia.
- Cada participant podrà presentar tantes fotografies com vulgui.
- Les fotografies poden tenir els filtres propis d’Instagram.
- El perfil on es publiquin les fotografies ha de ser públic (obert, no privat).
El programa I tu, jugues en català? té com a objectiu donar a conèixer i facilitar l’oferta de jocs i joguines en català, fomentar-ne l’ús entre els ciutadans, fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles.
Si necessites més informació, pots visitar el web del concurs.
Article complet