• Final de temporada de l’Espai de Català a Calafell Ràdio

    Divendres passat va acabar la 5a temporada de l’Espai de Català a Calafell Ràdio. Des del 2016, tècnics de l’Oficina de Català de Calafell col·laboren en el programa de matí amb un espai de 25 minuts amb comentaris sobre mots i expressions que apareixen en una cançó en català. Durant aquesta temporada 2020/2021, hem escoltat 37 cançons en català de 37 artistes diferents, com Porto Bello, Nil Moliner, l’Orquestra Plateria, Xanguito, Beth, The Tyets, etc., una eclèctica aproximació a la música en català i a les expressions que escullen els artistes per escriure les seves lletres. I en total, s’han comentat 185 paraules: origen, significats, frases fetes i moltes altres curiositats.

    Aquest any, la novetat ha estat fomentar la participació dels oients llançant un repte lingüístic relacionat amb alguna de les paraules comentades al final de cada programa. Aquesta #gimnàstica lingüística era diferent cada dia i consistia a trobar paraules que complissin una determinada condició: que comencessin o acabessin d’una determinada manera, que fessin servir només determinades lletres, etc. Les solucions aportades pels oients es comentaven a l’inici del programa següent.

    Si voleu saber quines cançons hem escoltat i quines són les paraules comentades, les trobareu a l’espai de programes de ràdio del nostre blog. I si també voleu gaudir de la música i descobrir cantants i grups musicals en català que potser desconeixíeu, a l’Spotify en trobeu la llista d’aquesta temporada, així com com les 4 llistes de les 4 temporades anteriors. Finalment, a l’apartat de ràdio a la carta de Calafell Ràdio podreu recuperar tots els podcasts de l’espai.

    Print Friendly, PDF & Email
    Share

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius