Arxiu per novembre, 2021

  • Comença el procés per a la inscripció als cursos de català del mes d’abril

    El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre el període per a realitzar les proves de col·locació que permeten assignar als futurs alumnes el nivell adient segons els seus coneixements. Aquestes proves, que són un requisit per a la inscripció, ja es poden sol·licitar a partir d’avui, 14 de febrer, i fins al 15 de març. La inscripció dels cursos de primavera tindrà lloc del 24 al 29 de març i estarà marcada per la incorporació d’una oferta extraordinària de cursos intensius del nivell superior (C2) que s’imparteix en línia. Aquests cursos tenen una durada de 4 mesos (d’inicis d’abril fins a finals de juliol) i s’estima que requereixen una dedicació intensiva d’entre 10 i 12 hores a la setmana per completar el programa de 90 hores. L’examen final per obtenir el certificat serà presencial. Abans de formalitzar la inscripció, les persones interessades a fer un curs de nivell C2 han d’acreditar que disposen del certificat oficial del nivell de suficiència (C1) emès per la Secretaria de Política Lingüística o pel CPNL, o bé hauran de fer una prova de col·locació.

    La prioritat del CPNL en aquesta inscripció és la continuïtat dels alumnes que van començar el seu itinerari el mes de setembre (amb una inscripció de més de 21.000 alumnes). La resta de persones interessades a fer un curs de català caldrà que acreditin el nivell com a requisit essencial per preparar la inscripció.

    Amb una validesa de dos anys, la prova de col·locació és gratuïta i es pot fer en línia o presencialment, en un centre de normalització lingüística. En queden exemptes les persones que acreditin el nivell amb una titulació oficial de la Secretaria de Política Lingüística o les que hagin fet un curs al CPNL a partir de l’any 2005. Tampoc han de fer prova de col·locació les persones que han de començar l’aprenentatge des del nivell més bàsic.

    Un cop sol·licitada la prova de col·locació o acreditat el nivell, es podrà formalitzar la inscripció en línia a través del portal d’inscripcions. Les persones que hagin fet un curs al CPNL en els darrers 12 mesos s’hi podran inscriure el 24 i 25 de març, com a alumnes preferents. La resta de persones interessades tindran accés a la inscripció general, els dies 28 i 29 de març.

    Els cursos que s’ofereixen en aquesta inscripció, amb una durada de 45 hores, començaran el 4 o 5 d’abril i acabaran el 21 o 22 de juny. També a través del web, els alumnes disposen de totes les indicacions necessàries per accedir a l’aula virtual, un cop formalitzada la inscripció.

    Tota la informació necessària per preparar la inscripció, formalitzar-la i accedir a l’aula virtual és a l’espai “Inscriu-te a un curs” del web del CPNL.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius