Arxiu per març, 2023

  • Celebrem el Dia Mundial de la Poesia

    Dilluns, 20 de març, es va celebrar el Dia Mundial de la Poesia, que s’escau el dia 21. Ho vam fer conjuntament amb els alumnes de castellà del Centre de Formació d’Adults Cal Bolavà i va consistir en la lectura de diversos poemes en llengües diferents. La primera part va consistir a llegir el poema escollit per la Institució de les Lletres Catalanes per a la celebració a tot Catalunya. Es tracta del poema “Tant si baixes la vista vers la immunda”, de Francesc Vicenç García, “Rector de Vallfogona”, que els alumnes van llegir en català, castellà, àrab, ucraïnès, rus, francès, anglès, alemany i filipí. A la segona part, els alumnes van llegir textos escollits per ells mateixos en altres llengües: castellà, àrab, armeni, francès, rus i italià.

    L’acte va permetre que sortís dosis de gran sensibilitat dels alumnes lectors i va quedar demostrada la riquesa cultural que domina les nostres aules. Podeu veure aquest vídeo resum: https://fb.watch/js0afrUzx6/.

    Article complet

  • Convocat el Concurs de Microrelats

    El Centre de Normalització Lingüística de Tarragona (CNLT) convoca la setena edició del Concurs de Microrelats “T’estimo, no t’estimo…”. Aquest certamen s’adreça a alumnes i exalumnes de català del CNLT, a participants del programa Voluntariat per la Llengua i a seguidors de les xarxes socials del CNLT.

    És precisament a les xarxes Twitter, Facebook i Instagram on s’han de publicar els microrelats, que han de ser en català i tenir una llargada màxima de 280 caràcters o 50 paraules. Cal acompanyar-los amb l’etiqueta #microrelatTGN2023. El tema sobre el qual ha de versar el microrelat és l’amor i el desamor, en qualsevol de les seves múltiples manifestacions.

    El termini per a la presentació de treballs és el 18 d’abril. El veredicte es coneixerà el 23 d’abril, a través dels comptes del CNL Tarragona a les xarxes i dels mitjans de comunicació. L’autor o autora del microrelat guanyador rebrà entrades per a espectacles culturals i un lot de llibres, i hi haurà dos accèssits de 25 € per a la compra de llibres.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius